REDD MATEN
Lindstrømfestivalen presenterer matkurset REDD MATEN!
På dette kurset vil du bli inspirert til å lage gode og næringsrike retter og samtidig kutte matsvinnet! Du lærer hva et næringsrikt måltid inneholder, hvordan du kan utnytte det du allerede har hjemme på kjøkkenet maksimalt og hvilke matvarer som er lurt å putte i handlekurven.
Du vil få mange tips om hvordan du kan planlegge bedre når du kjøper inn og oppbevarer mat. Det vil hjelpe deg å unngå matsvinn og samtidig vil du få mer ut av pengene dine. Vi vil inspirere deg og gi deg tips om ulike ingredienser, oppskrifter, nye teknikker og hvordan ulike kjøkkenredskaper kan brukes for å oppnå målet med null matsvinn.
Kurset handler rett og slett om å være kreativ og lage mat med det vi har tilgjengelig på kjøkkenet hjemme hos oss selv. Dermed blir endringene du gjør i eget kjøkken et bidrag til å kutte matsvinnet globalt.
Vi oppmuntrer også alle våre deltagere til å inspirere venner og familie til å utnytte maten sin bedre, og dermed kan du bli en endringsagent. Kurset er et “hands-on”, praktisk kurs hvor vi lærer å lage spennende, smakfulle og fargerike oppskrifter. Vi lager mye forskjellig mat som supper, sauser, kraft, smoothies, omeletter, gryter, desserter, drikker etc.
Har du lyst til å bli mer kreativ når du lager mat, samtidig som utnytter maten din på en bedre måte, ja det er dette kurset midt i blinken for deg!
Rosalia Redondo har jobbet med Unge Kokker siden 2015 og har hatt sitt eget cateringfirma «Mexican Alternativ cooking» siden 2014. Hun er opprinnelig fra Mexico, er utdannet kokk i Norge og som konditor ved Cordon Bleu i Paris. Rosalia er bereist og har erfaring med mat fra mange verdens hjørner: Indisk, thailandsk, vietnamesisk, spansk, amerikansk m.m Hun tilbyr også spesialkurs for allergikere med bl.a cøliaki eller laktoseintoleranse.
Kurset passer for alle. Kun 15 plasser.