Hammerfest by

KirkenesVadsøNordkappTromsøKautokeinoAltaHAMMERFEST

Hammerfest er en spennende liten by som med sine 11 000 innbyggere, ligger på Kvaløya i vakre Finnmark. Her finner du en veldig varm og åpen kystbefolkning som i alle år har vært vant til at nye fjes dukker opp ettersom byen har vært særlig preget av handel og fiskeri. Vi har et arktisk klima som til tider kan være svært så kaldt og rått, men det er også litt av sjarmen. Hammerfest ligger «sykt langt nord» og preges av 24 timer i døgnet med dagslys og sol om sommeren. På denne tiden av året vil en glødende og slående flott midnattssol gjøre deg herlig døgnvill med sin energi skjønnhet. Om vinteren er det mørket som inntar scenen og 24 timer konstant mørke over lang tid kan være litt tungt, helt til man opplever himmelens dans. Det fantastiske fargespillet til nordlyset danser og strekker seg over himmelen – fengslende og fortryllende.

Noe av det unike med Hammerfest er at man har naturen omtrent rett bak i hagen. Du er bare få minutter unna en fisketur, kajakkpadling i havet, fjelltur på ski eller til fots eller terrengsykling. Det gjør at mange er svært aktive utendørs med trening og friluftsliv selv på en vanlig onsdag etter jobb. Naturen er vakker, til tider litt for tøff med vær og vind, men absolutt klar for dine neste opplevelser. Med ett så rått, majestestisk og flott landskap og en himmel som hele året underholder oss med sine nærmest magiske farger, så rår det ingen tvil om at det er vakkert her i nord!

 

Restaurant, Kultur & Uteliv

Til tross for at Hammerfest er en liten by i areal og befolkning, så er det faktisk over 80 nasjonaliteter representert her i vår urbane by! Det gjenspeiler seg absolutt matrettene og tilbudene som er her. Fra verdens nordligste Ramen bistro til sushi, et bredt spekter av kinesisk og japansk, og ikke minst meget lokal mat som reinsdyrfilet, krabbe og torsk. Det er utrolig mye godt å smake her fra en stor del av verden. Sushien i Hammerfest er faktisk kjent over hele Norge som en av Norges aller beste sushi!

Hammerfest har et livlig og variert kulturliv og kan by på et stort mangfold av konserter, teaterstykker, forestillinger, kunst og talenter. Det er utrolig mye bra å oppleve innen musikk, dans, drama, tradisjoner og historie. Vi er god på underholdning og de gode opplevelsene.

Fra Rockemusikk & Allsang til Tech House – Når helgen kommer og det er helg våkner utelivet til og gir deg alt fra brun pub med live-musikk til cocktailbarer, storscene, og nattklubb med både 20 og 18 års aldersgrense. Ta med deg gjengen på noen runder i bowlinghallen før dere går på konserten på andre siden av veggen og så kan dere rusle videre til nattklubben for skikkelig klubbmusikk og deilige cocktails. Eller hva med fotballkamper, Norges beste pizza og noen duggfriske før kvelden slår til? Hammerfest har et pulserende uteliv med noe for de aller fleste!

Aktivitet, Transport, Overnatting & Parkering

Hammerfest Bowling er møteplassen for dere som liker aktivitet og konkurranse i sosial sammenkomst! Underholdnings-anlegget består av toppmoderne 6-baners bowling, shuffleboard, dart og servering fra Niska Bar. Ta barnebursdagen, firmaeventene, voksenbursdagen, utdrikningslaget eller fredagskvelden her og kos deg med gjengen. Bowlingen tilbyr også pizzameny, slush, baconsnacks og et godt utvalg av drikke både med og uten alkohol. Du kan leie baner eller hele lokalet og hvem blir vel ikke glad for et klippekort i gave? Hammerfest Bowling ligger i moderne og flotte lokaler sammen med Slakteriet og Sot Bar & Burger som også tilbyr Niz-Ka Sushi. Voksenselskapet kan starte med pizzafest og bowling før dere så går inn på Slakteriet og koser dere med topp stemning på live konsert! Det er duket for en helaften og gode minner.

Book ditt neste event her: Hammerfestbowling.no

 

Tlf: 960 17 500
Mail: post@niskaprosjekt.no

Normal åpningstid
Søndag – Torsdag: 17:00-23:00
Fredag: 12:00-00:00
Lørdag: 17:00-00:00

Hammerfest har hatt ruteflygninger siden 1935. Dagens Hammerfest Lufthavn eies av Avinor, åpnet i 1974 og er Norges nest største kortbanelufthavn med en 880 meter lang rullebane. Det er Widerøe med sine Dash 8-100/Dash 8-Q200 som hovedsaklig betjener den tredje travleste lufthavnen i Finnmark. Her går det 11 direkteruter, 9 i Finnmark og 2 i Troms. Den mest trafikkerte ruta er fra Hammerfest til Tromsø og det er også derfor det er 10-11 avganger om dagen hvor over halvparten er direkteruter. 

Hammerfestinger tuller med at flyplassen er så liten at her lander det bare mini-fly forkledd som rutefly og du kan faktisk sjekke inn bagasjen, gå gjennom sikkerhetskontrollen og komme deg gjennom gaten på bare 3 minutter!
Det jobbes med å få på plass en ny lufthavn men inntil videre gjør vi det beste ut av Hammerfest Lufthavn!

Snelandia er organisert som samferdselsavdelinga i fylkeskommunen og er kollektivtransportforvalteren i Hammerfest og generelt i Finnmark. Rutetrafikken med buss utføres av Boreal Buss imens Boreal Sjø tar seg av båt- og fergetrafikken. Reis kollektivt i Hammerfest og Finnmark med Snelandia og opplev mer av den flotte byen og det vakre fylket vårt!

Last ned appen Snelandia Reise:
For iOS
For Android

Drosjene i Hammerfest strekker seg tilbake til 1920-tallet selv om det var få på den tiden. Etter krigen kunne man se store, fine amerikanske drosjebiler, og den ene ble kjent som «Kongebilen» etter kongen ble hentet i den da han besøkte Hammerfest. I dag ligger holdeplassen nede ved kaia og bussholdeplassen i sentrum og bookingen betjenes av Trønder Taxi. Bilparken er moderne og sjåførene kjører deg gjerne!

Ring: 784 11234
Bestill din neste taxi-tur i appen:
For iOS
For Android

Opplev norskekysten på beste vis og reis til Hammerfest med Hurtigruten eller de nye kystruteskipene til Havila. Seil gjennom vakre fjorder, nyt utsikten av mektige fjell, og se Hammerfest fra havsiden i det du ankommer den fine, lille byen vår! Kanskje får du sett nordlyset, hvaler eller spekkhoggere på veien hit. På flere av skipene kan du ta deg en digg liten trimøkt før du unner deg selv avlsappende tid i en badstu eller koser deg i en varm jacuzzi.

 

Book din reise langs den imponerende norskekysten her:
Havila.no
Hurtigruten.no

Hammerfest har flere ulike hoteller å velge mellom som Smarthotel, Scandic Hotel, Thon Hotel  som ligger i sentrum,  og øvrige hotell utenfor sentrum som Skytterhuset Hotell, kjent fra Åndenes Makt, og det nyeste Arctic Sea Hotel & Apartments  som tilbyr båtleie, opplevelser, i tillegg til rorbuer og en veldig delikat restaurant. Vi håper du får et fantastisk opphold uansett hvor du velger å bo i byen vår!

 

Hammerfest Parkering har ansvaret for parkeringsplassene i Hammerfest. Parkér langs gatene i Hammerfest eller benytt deg av det relativt nye parkeringshuset midt i sentrum, Kirkeparken Parkeringshus, så slipper du is og snø. I parkeringshuset kan du også lade el-bilen om du har behov for det. Betal på automatene eller så kan du enkelt benytte deg av EasyPark-appen slik at du kan endre parkeringstiden ved behov!

EasyPark Appen:
For iOS
For Android

 

Tlf: 78 40 26 40
Du finner mer informasjon om beboerparkering, HC-parkering, soner, bobilparkering, priser o.l. på nettsiden.

Visste du at i 2020 ble det født 102 barn i Hammerfest Kommune og at 93,5% barn i kommunen har barnehageplass?

Rundt 500 stk pendler til jobb i Hammerfest Kommune.

Over 1700 stk jobber med helse- og sosialtjenester.

Nesten 2800 personer har universitets- og høgskoleutdanning.

Nesten 80% eier bolig som selveier eller andels-/aksjeeier.

Hammerfest Kommune består av over 1900km2 åpen fastmark.

Det er nesten 2900 eneboliger.

 

Les mer om Hammerfest Kommune her

 

Tallene er hentet fra Statistisk Sentralbyrå og du kan lese mer faktadetaljer ved å klikke på linken under.