Urbane Hammerfest

Kafé i Hammerfest sentrum
En av kafeene du kan besøke i Hammerfest sentrum, Q&A spiseri.

De siste årene har byen hatt en kraftig vekst, noe som også merkes godt aktivitetsnivået ellers i byen. Byen har akkurat fått en ferdigstilt strandpromenaden, og Hammerfest sentrum er under stadig utvikling.

Hammerfest har mer å by på en den storslåtte naturen. En sak som stadig dukker opp er at Hammerfest i 1891 var den første byen i Nord-Europa med elektrisk gatelys. Denne moderniseringen er noe som på sett og hvis har fulgt byen.

Bykjernen har flere spiseplasser og uteplasser, og et nytt kulturhus med to kinosaler. Dette har også ført til at Hammerfest blir en kulturby på mange måter. På kulturhuset, byens storstue, foregår nemlig det meste. Alt fra teater, revy, konserter og konferanser.

Galleri

Byen har flere galleri som er verdt å ta turen innom, slik som Galleri Syvstjerna/Kulturbanken og Verk. At Hammerfest har mange flinke kunstnere og kunstinteresserte kommer virkelig til syne under Mørketidsfestivalen, hvor stor deler av byen pyntes og lysettes.

Ut å spise

I sentrum finnes Niri som serverer sushi. Rett på andre siden av gaten ligger Stage, hvor det er mulig å få servert mat, eller gå på konsert på kvelden.

Pizza kan du få servert på Peppes PizzaKaikanten, Finnmark Pizza Restaurant eller Pizzabakeren.

Kafe Nord Vest er også en mye besøkt kafe, hvor det er mulighet å få servert matretter og kaker fra andre kulturer. Kafeen er et samarbeid mellom Innvandrertjenesten, NAV og IMDI. Her serverer, og lager dyktige innvandrerkvinner mat til besøkende i kafeen og til catering.

Du Verden Matbar ligger i underetasjen til Smart Hotellet, og beskriver seg som en elegant og uformell restaurant på havnepromenaden. Her fristes det med gode norske råvarer, og en bredde i menyen etter sesong.

QA Spiseri ligger midt i hjertet av sentrum, og er en spiseplass som alltid har mange besøkende. Kanskje på grunn av den gode maten, eller muligheten til å treffe på kjente? Fint spisested med god service, og mye mat for pengene.

Ellens bakeri og Ellens cafe er også mye brukt i Hammerfest. Både som catering, og spiseplass. Her bys det på god gammeldags mat, og ingen halvfabrikat. Har du lyst på dessert til middagen er det lett å ta turen innom Ellens bakeri, og ta med hjem noen av hennes velduftende, deilige bakeverk.

Nylig åpnet Hammerfest eneste fiskeresturant, Havørna. Her kan du kjøpe fersk fisk rett fra fiskedisken, kjøpe et sundt og lettvint måltid fra varmedisken, eller du kan bestille mat fra resturanten og nyte i rolige, fine omgivelser.

Har du med deg noen muntre barn kan det kanskje være aktuelt å slå sammen lek og morro med spising, og da kan kanskje Lekeland være et alternativ. Der inviteres det til

Skytterhuset er også en populær spiseplass,  med middag, dessert og kafe  i samme pris. Skytterhuset har mest gjester fra 16.00-17.00, da mange kommer rett etter jobb for å spise. Prisen er rimelig, og barn betaler halv pris.

Utesteder

Jernteppet er den nyeste baren i Hammerfest, og tilbyr ølskole og ølsmaking. Er det for mye å velge ut, kan du velge «planken» med et utvalg av forskjellige ølsorter. Jernteppet fungerer også som et samlingspunkt for fotballinteresserte, har quiz og matservering på utvalgte dager, Fra tid til annen arrangeres det konserter.

Niri Lounge & Club er byens eneste diskotek og lounge. Det er 18 års aldersgrense på diskoteket, mens loungen har 20 år aldersgrense. Her er det ofte arrangementer, DJs og konserter.

Andre uteplasser er Kaikanten, hvor det også pleier å være fotball på storskjerm, Stage hvor det ofte er konserter, samt Banjer`n Pub.