Idrett, lag og foreninger

Isbjørnhallen
Isbjørnhallen har blant annet svømmehall, håndballbane og klatrevegg.

I Hammerfest er det et stort utvalg av idrett og organiserte aktiviteter å drive med. Vil du se alt, har Hammerfest Kommune laget en samlet oversikt over lag og foreninger.

Fotball

For fotballglade barn og unge kan Hammerfest friste med et godt miljø og mange arrangement gjennom fotballlaget: HIF Stein.
HIF Stein driver med breddefotball og har som formål å gi barn og ungdom en meningsfylt fritid i alderen 6-16 år, samt senior damer. Laget har over 400 medlemmer, og trener flere steder i byen. HIF Steins klubbrom er lokalisert i Isbjørnhallen. I tillegg har Indrefjord Idrettslag tilbud til barn og unge, samt et seniortilbud.

Hammerfest Fotballklubb er satsningsklubben i Hammerfest, og ligger for tiden i 3. divisjon. I tillegg stiller de lag i 4. og 5. divisjon.

Svømming

En annen mulighet for aktivitet er Hammerfest Svømme-og Livredningsklubb. Klubbens fremste målsetting er å fremme svømmedyktighet hos både barn, ungdom og voksne. Treningen foregår i Isbjørnhallen på Fuglenes, og tilbyr bassengtrening for alle aldersgrupper. Opptak søkes via hjemmesiden deres. Svømmeklubben holder kurs for alt fra babysvømming, bassengtrening for små barn til svømmestevner og konurranser. Kursene er ofte fulltegnet, så det kan lønne seg å følge aktivt med på websiden deres, og søke når det kommer nye kurs.

Turn

Hammerfest turnforening er en populær aktivitet hos mange barn i Hammerfest. Foreningen har aktiviteter for alle alderstrinn. For de minste finnes gymlek(0-7 år), hvor de har anleding til å komme å turne i turnhallen. Det er mulig kjøpe årskort, eller bare droppe inn om det passer. Tilbudet pleier å være populært, og er også en fin anledning for småbarnforeldre å slå av en prat med andre. Når barna bli 7 år er det anleding til å begynne på turnskolen. Turnforeningen pleier å ha juleshow, hvor det er mulig å se alle de flotte turnerene i Hammerfest vise frem hva de har lært i løpet av året.

Ridning

I Hammerfest Staller holder også rideklubben i Hammerfest til. For de minste er det barneriding på onsdager ra kl 17.30-18.30, med kafe i 2. etasje. Det er også ridekurs og stellekurs for litt større barn, samt voksne. Ta kontakt med Hilde Brekmo på e-post for mer informasjon.

Sykling

Hammerfest sykkelklubb arrangerer sykkelturer på landevei og offroad på sommeren, og spinning på GYM 1 vinterstid. Alle kan være med i klubben, uansett nivå. Sykkelklubben arrangerer blant annet Hammerfest-rittet og Skaidi Xtreme.

Treningssenter

Hammerfest har to treningssenter: Gym1 og Barents Gym.

På Gym 1 er det mulig å bli undervist i den koreanske selvforsvarsgrenen Taekwondo av den internasjonale utøveren John Arild Svendsen, som har hentet mange medaljer i sporten. Det er treninger for nybegynnere barn, mellomparti barn og viderekomne barn. I tillegg er det et mellomparti fra 13 år og oppover, og et parti for voksne viderekomne. I tillegg har begge treningssentrene et stor utvalg av treningsapparater som passer alle behov.