Laster Arrangementer

Utstilling: Se Torsken!

Dato -

Klokken -

Hvor Gjenreisningsmuseet

SE TORSKEN! – EI UTSTILLING OM TORSKENS MANGE ANSIKT

 

Vi har gleden av å invitere til ei ny utstilling om torsken. Torsken er en fisk vi alle har et forhold til. Mølje på middagsfatet, juksafiske i late sommerkvelder, børsvinner med Aker Seafood og en bærebjelke i mange kystsamfunn – torsken har manga oppgaver. Denne utstillinga hyller torsken og viser dens mangfoldighet.

Utstillinga er laga av Norges arktiske universitetsmuseum. Den starta i Tromsø, og har siden reist både i nord og sør for å gi publikum et nytt syn på en gammel kjenning.

Til grunn for utstillinga ligger tverrfaglig forsknings- og museumsarbeid. Tradisjonelt har museene vist naturvitenskapens natur og samfunnsvitenskapens kultur. Men denne utstillinga viser at de torskene vi ser, er skapt i kulturen gjennom vitenskapens og samfunnets håndtering av den. Vi leser torsken inn i vårt eget samfunnsbilde.

Ved å vise at torsken har mange ansikt – den er for eksempel både EU-motstander og EU-tilhenger – vil vi få fram at det nettopp er gjennom å tale torskens sak i kulturen at naturens torsk får form. Med utstillinga ønsker vi å inspirere ungdom og voksne, både med og uten nærhet til fiskerinæringa. Utstillinga vil synliggjøre hvordan vi mennesker medvirker til å forme torsken. Slik vil den bevisstgjøre de besøkende og skape holdninger til viktige politiske spørsmål i vår tid.

 

Utstillingen er tilgjengelig 17. september – 30. oktober.

Utstillingsåpningen er Lørdag 17. september kl. 13:00

 

 

Velkommen til utstilling!

Tilbake til happenings