Laster Arrangementer

Middag med Halvar Ellingsen og Matforums kokker

Dato

Klokken -

Hvor Arktisk Kultursenter

Det er ikke for ingenting at Norske Kokkers Landsforening valgte Halvar Ellingsen til å få utmerkelsen Årets Kjøkkensjef 2021.

 

Han er en utrolig flink fagperson, som etter å ha jobbet på flere av Oslos beste restauranter (Bagatelle, Palace Grill, Ylajali, Arakataka), fikk ambisjoner om å lagge noe større; et slags «farm to table-konsept» der alt som serveres (med unntak av salt og sukker) har en direkte tilknytning til spisestedet. Han ville bygge det fra bunnen av, og gjerne i nærheten av hjemplassen Sigerfjord. Han fant en plass 34 kilometer unna.

 

I 2020 åpnet han Kvitnes Gård, som raskt har blitt en snakkis mellom matinteresserte, ikke bare i Norge, men også i resten av verden. Stedet ligger ca 45 minutters kjøretur fra Sortland, så du må liksom ville dit på ordentlig; gjestene på Kvitnes har et genuint ønske om å la seg restaurere nettopp der, og de vet at det er en reise verdt.

 

Halvar Ellingsen har sagt at «Det er naturen som bestemmer menyen, og naturen er kompromissløs». Dermed vet vi at vi får servert kun de beste råvarer som er å finne, nennsomt behandlet for å fremheve smak. Med spennende og riktig garnityr, som også bidrar til å gjøre maten visuelt attraktiv. En av denne middagens retter har kveite som hovedingrediens. Retten (med variasjoner) er mye avfotografert og lagt ut på sosiale medier. I tillegg vil Ellingsen og assistent Simon Idsø servere en ganske så flott dessert.

 

Det er Matforum Hammerfest som har invitert Halvar Ellingsen til Hammerfest. I et eget seminar som Matforum arrangerer skal han fortelle om hva som inspirerer ham, samt gi kokkefaglige råd og vink. Han har i tillegg utfordret kokkene i Matforum til å lage forretten og kjøttretten til dette arrangementet, som skal gi inspirasjon til oss alle.

 

Vi vet at dette kommer til å bli et inspirerende måltid, og det er en glede å ønske velkommen til en fantastisk matopplevelse. Prisen for det hele er satt til kr 1199,-. Dette inkluderer en spennende vinpakke.

 

Det kommer til å bli en flott opplevlese i Du Verden Matbar, som ligger vegg i vegg med Kultursenteret. Dermed ligger an til en helaften: konsert med Daniela Reyes først, før man rusler noen ganske få meter, for å la innta et måltid som vil bli husket lenge.

 

Velkommen.

Tilbake til happenings