Laster Arrangementer

Klassisk Nord: Oktett

Dato

Klokken -

Hvor Arktisk Kultursenter

Med en ny konsertserie ønsker Scene Nord å sette klassisk musikk av høy kvalitet i fokus. Gjennom serien Klassisk Nord presenteres det hver sesong et utvalg av klassiske konserter på store og små steder, der Scene Nord håndplukker noen av landets fremste utøvere. Klassisk musikk er en innholdsrik sjanger, så her kan vi love bredde og stor variasjon – og ikke minst; store opplevelser!

 

I denne utgaven av konsertserien møter Scene Nords Ensemble Noor sine kolleger i Musikk i Nordland til en heftig konsertopplevelse med fantastiske strykeoktetter av den tyske komponisten Felix Mendelssohn og den norske komponisten Johan Svendsen! På programmet står nemlig Mendelssohns Oktett Eb-dur, op. 20, samt Svendsens Oktett for strykere, op. 3!

 

Medvirkende:

Tor Johan Bøen – fiolin

Ingrid Marie Willassen – fiolin

Kjell Tomter – fiolin

Victoria Willumsen Lewis – fiolin

Ingerid Waleson – bratsj

Lazar Miletic – bratsj

Hans-Urban Andersson – cello

Nikolay Girunyan – cello

 

Musikk i Nordlands kammerensemble er et av landets fremste, og de er også en del av Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge, på lik linje med Scene Nords Ensemble Noor. Siden oppstarten i 1992 har de sørget for at musikkopplevelser av svært høy kvalitet har nådd ut til alle kriker og kroker i Norges mest langstrakte fylke.

 

Ensemble Noor er Scene Nords profesjonelle klassiske kammerensemble som opptrer i en rekke sammenhenger, både som samlet ensemble eller som solister. De har et bredt klassisk repertoar, men samarbeider med artister i alle sjangre og er svært aktive i hele Troms og Finnmark og på Nordkalotten.

Tilbake til happenings