Caught in the Middle

Posisjon Arktisk Kultursenter, Strandgata 30 Posisjon 18. mars kl 19:00 - 20:00 Posisjon 100/ 200

Arrangør: Dansearena nord og Arktisk Kultursenter

Caught in the Middle er et internasjonalt samarbeid mellom Norge og Australia. Forestillingen er inspirert av livserfaringene til aboriginske skuespiller Heath Bergersen og samisk danser Elle Sofe Henriksen samt joiker Sara Marielle Gaup.

Caught in the Middle er en fortelling om identitet og forbindelse til urfolk i Skandinavia og Australia. Her er kulturkløfter og kulturmøter et gjennomgående tema som tar sitt utgangspunkt i to befolkningsgrupper, på hver sin side av Jorden, som begge har opplevd kolonialisering og undertrykkelse.

Forestillingen kombinerer dans, teater og musikk som framføres live.Caught in the Middle skaper et fysisk språk som forbinder kulturer på tvers av grenser,gjennom ulike språk og verdier. Samisk joik, tradisjonell didgeridoo og moderne jazz smelter sammen med poplåter. Musikken som spilles live på scenen er i seg selv et fengende soundtrack til denne multimediale forestillingen.

Co-produsert av:

Dansearena nord – Nord-Norges senter for dansekunst NorrlandsOperan, Sverige

Regi og koreografi: Kate Denborough

Skapt i samarbeid med: Eirik Fuglesteg Luksengard, Elle Evangelista, Elle Sofe Henriksen, Heath Bergersen, Sara Marielle Gaup, Steinar Raknes, Timothy Ohl Foto: Alison Laird

Detaljer

Posisjon Arktisk Kultursenter, Strandgata 30 Posisjon 18. mars kl 19:00 - 20:00 Posisjon 100/ 200 Kategori Kultur