Områder i Hammerfest Kommune

Kart over Hammerfest kommune
Kart over Hammerfest kommune og boligområder på de tre øyene Kvaløya, Seiland og Sørøya.

Hammerfest har mange boligområder. Du kan velge om du vil bo sentralt, eller i områder med mindre bosetting.

Hammerfest

Hammerfest og Rypefjord har mange flotte boligområder og bydeler med ulike særpreg.

Forsøl

Forsøl er ei fiskebygd i Hammerfest kommune og ligger ca 1 mil fra Hammerfest by. I Forsøl er det fiskebruk, skole og barnehage. Det er bosatt rundt 250 mennesker i bygda og har et levende lokalsamfunn, med egen revy ,« Forsølrevyen», og julemarked. Forsøl er omkranset av et flott turområde ,og mange tar turen til stranda i Ytre Forsøl og Kirkegårdsbukta på en godværsdag. På vintertid har Forsøl scooterløype til Storvika.

Ytre Forsøl
Stranda i Ytre Forsøl er et populært friluftsområde.

De fleste som bor i Forsøl har bil, men det også et godt bybusstilbud for de som ikke har mulighet til å kjøre selv. Sjekk ut transport på boreal.no eller mobilappen Snelandia. Nærmeste dagligvarehandel er på Prærien, ca 15 minutters kjøring.

Akkarfjord på Sørøya

Akkarfjord er et lite fiskevær på Sørøya. For å komme seg dit går ferden med Boreals hurtigbåter. I bygda er det en skole med ca 15 muntre elever. Skolen blir også brukt som et vandrehjem, og leies ut til besøkende og turister. Bygda  har egen dagligvarebutikk, landhandel og fiskebutikk. Akkarfjord er et flott utgangspunkt for storslått natur og flotte vandreturer.

Bekkeli

Bekkeli er et lite tettsted i Akkarfjord som ligger ca 8 km fra Hammerfest sentrum. Bebyggelsen består av eneboliger, og er en attraktiv plass å bo for mange barnefamilier. I Bekkeli bor du midt i en naturperle, med hav og fjell i en flott kombinasjon.

Seiland (Kårhamn, Hønseby, Eidvågen, Fiskebukta og Survika)

Seiland er den 7.største øya i Norge og deler seg mellom to kommuner. Bosetninger tilhørende Hammerfest kommune er Kårhamn, Hønseby, Eidvågen, Fiskebukta og Survika. Det er båt-og fergeforbindelser til plassene.

I Hønseby er det egen dagligvarehandel, og fungerer som et slags sentrum for Eidvågen, Fiskebukta og Survika. Det er ca 23 fastboende i Hønseby. I Eidvågen er det omkring 14 fastboende, og en god del hyttefolk. Survika har kun to  fastboende. I tillegg bor det folk i Vassbukta, Fiskebukta, Kjerringholmen og Sennabukta.

I 2006 ble store deler av Seiland nasjonalpark. Formålet er å bevare naturen og villmarkpreget. Øya kan virkelig beskrives som egenartet og en vakker del av Vest-Finnmarks øynatur. Her er det mulig å oppleve et alpint kystlandskap, stupbratte fjell som går rett i havet og isbreene Seilandsjøkelen og Nordmannsjøkelen.

På Seiland er det funnet spor av bosetninger helt tilbake til steinalderen. Sendere har det bodd nordmenn, samer og kvener i de små og store fjordene. Flere plasser er det mulig å se spor etter rester fra boplasser i form av hustufter, båtstø og små engteiger.

I tillegg til vakker natur og isbreer, har også Seiland en rik rovfuI de stupbratte kystfjellene er det godt egnet for rovfugler å hekke uforstyrret .

Det er mulig å gå på småviltjakt, og fiske i ferskvann og i havet. Øya er sommerbeite for reise fra april/mai og til september/oktober. I mai /juni er det kalvingstid og det anmodes om å vise hensyn og ikke skremme reinen unødvendig.

Deler av Seiland brukes også av lokale bønder til sauebeiting.

For mer informasjon om Seiland se nettsiden til Seiland nasjonalpark og Seiland Explore.