Sentrum

Bilde fra havna i Hammerfest Sentrum.

Hammerfest sentrum bærer preg av den økonomiske oppgangen som har vært i kommunen de siste årene. Her er det mange nye bygg, og en flott strandpromenade. Neste steg i sentrumsplanen er utviklingen av rådhusplassen med lekeplass, skøytebane på vinterstid og bilfritt sentrum.

Midt i sentrum er det et grønt område med fontene som små barneføtter fort finner veien til på sommerstid,

Et stort samlingspunkt er Arktisk Kultursenter som er arena for mange ulike kulturtilbud for små og store i byen. Her er det blant annet mulig å ta dansetimer, lære seg å spille fiolin, gå på kino, konserter og teater. For mer informasjon og søknadsskjema gå på Hammerfest kommune sine nettsider og AKS.no

I sentrumsgatene er det mulighet for shopping i flere uavhengige butikker, og midt i hjertet av bykjernen ligger det eneste kjøpesentret i området.

Det er også et bredt utvalg av spiseplasser og uteplasser i sentrum.

Andre attraksjoner er Lekeland, Gjenreisningsmuseet, biblioteket og Isbjørnklubben.

Molla

Molla ligger sentrumsnært og består for det meste av eneboliger, men også leiligheter. Molla ligger nært strandlinjen, og de fleste som har vokst opp på Molla har sannsynligvis badet i mollafjæra. Også Mollafjellet rett bak bebyggelsen er mye brukt. Ellers er det en liten lekeplass med pensjonærhjemmet, med flott utsikt til sentrum og havet.

Hauen

Hauen er en sentrumsnær liten bydel. Øverst på Haugen troner Hammerfest kirke. Kirka ble innviet i 1961, og er blant annet dekorert av de lokale kunsterene Eva og Knut Arnesen.

I byen og på Hauen ligger vi i ly hele vinteren når de sørlige og østlige vindene tar tak, Hauen er sentrumsnært og rolig med utsikt over byen, innseilingen til havna, Melkøya og turstier. Her er lekeplasser og en skatepark.

Reklamehuset-Byaboi_MG_0437