Nora Bjørg er ny vertinne på Jernteppet

Nora Bjørg Oladottir inviterer til ny runde med quiz på Jernteppet
Nora Bjørg Oladottir inviterer til ny runde med quiz på Jernteppet. Foto: Kristiane M. Krystad

Quizvert og daglig leder på Jernteppet Lars Aude Arnesen annonserte tidligere i år at han slutter for å bli rektor på Breilia. Nå er det klart at det er Nora Bjørg Oladottir som overtar. Vesterålingen tar ikke bare over den populære quizen men også som daglig leder av Jernteppet.

En viktig møteplass

Et sikkert høsttegn i Hammerfest by er at første dato for den populære quizen på Jernteppet slippes. Lars Aude Arnesen har vært involvert i quiz i Hammerfest siden starten på 2000-tallet, men nå er det ny daglig leder på Jernteppet Nora Bjørg Oladottir som tar over spørsmålene. Forrige quizsesong var hun med som deltaker og det er med ærefrykt hun bytter rolle.

– Det virker som quizen er viktig for mange, mange folk har vært med i mange år. Det er store sko å fylle, sier Oladottir.

Innflytter fra Vesterålen

Nora Bjørg flyttet til Hammerfest for 1 ½ år siden da samboeren takket ja til et jobbtilbud i byen. Oladottir er opprinnelig fra Melbu, og det var der familien bodde før de flyttet til Hammerfest. Tidligere har hun bodd i Tønsberg og Oslo. Nå trives hun og familien godt i Hammerfest og det har resultert i huskjøp i Baksalen.

Hva er det beste med Hammerfest?

– Det må være folkene rett og slett. Det er også vakkert her.

Fra skolebenken til utelivet

Nora Bjørg har tidligere vært lærerstudent, og jobbet inntil nylig på Breilia skole. Hun har også bakgrunn fra teatervitenskap, platebutikk og som kokk. Det er kanskje ikke så rart at hennes to favorittkategorier i quiz er nettopp musikk og mat og drikke. Men det betyr ikke at quizen vil bære preg av dette.

– Planen er å vedlikeholde quizen som den er og som allmennquiz, sier Oladottir. Kanskje det blir litt mere gåter og logiske nøtter, også er det jo gøy med aktuelt og lokalt.

Det er mange måter å ha quiz på, og hun ønsker etter hvert å finne sin egen form.

Kunnskap og fakta men også sosialt

I oppveksten var Nora Bjørg veldig glad i kunnskapsspill som Geni og Trivial Pursuit. Hun deltok også i quizkonkurranse mellom lokale ungdomsklubber.

– Det som er gøy med quiz er jo også at det blir litt diskusjon på laget. Det er sosialt og en god måte å for eksempel møte utenfor arbeidsplassen. Det er også arti å bli målt litt på hva man kan – man kan overraske seg selv ved å vite mer enn man tror. Quiz er også en bra mulighet til å bli kjent med nye folk, som for eksempel nye kolleger.

Oppskriften på et vinnerlag

Det er høy prestisje å vinne quizen, og oppskriften på et bra lag mener den nye quizvertinnen er å ha fullt lag med folk av begge kjønn, aldersspenn, og med forskjellige interesser. Det er flere premier å hanke inn gjennom høstens quizrunde. I tillegg til en sammenlagt vinner og en vinner hver runde, er alle lag som møter opp på hver quiz med i trekningen av gavekort.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med de som er der og jeg vil oppfordre folk til å komme. Tilbakemelding i hyggelige toner tas også gjerne imot, avslutter Oladottir.

Quizen går over åtte runder og arrangeres annenhver fredag kl. 20:00 (lurt å være tidlig ute for å få plass). Første runde er 24. august og siste runde er 30. november. 

Regler

– Maks 6 deltakere på hvert lag.

– 10 – kroner i glasset

– Ingen hjelpemidler

– Quizmaster har alltid rett

 

Les også intervju med tidligere quizvert Lars Aude Arnesen – QuizLars.

På nett

jernteppet.no

Facebook

Quiz i Hammerfest

Allmennquiz