Hammerfestlig herrekonfeksjon hos Angel Olsen

Hammerfesting Rune Angel Olsen i butikken Company Menswear som han driver på Nissensenteret
Hammerfesting Rune Angel Olsen kan klær og mote, og har drevet butikk både i Oslo og i Hammerfest. Foto: Thomas Patrick Christensen

Familien Angel Olsen har kledd opp menn i Hammerfest i mange tiår. Rune Angel Olsen har solgt herrekonfeksjon igjennom Company Menswear på Nissensenteret siden mars 2007. Nylig markerte de over 11 år med butikkdrift, men historien om Angel Olsen og herremote går lengre tilbake enn som så.

Forretningsteft i genene

Å drive forretning er ikke noe nytt for Rune Angel Olsen og hans familie. Hans far Erling Angel Olsen startet å jobbe med herrekonfeksjon allerede i 1931 hos O. Engstad i Hammerfest. I 1946 startet han for seg selv og åpent E. Angel Olsen. Sønnen (og broren til Rune) Petter Angel Olsen overtok forretningen på 1980-tallet, og i 1993 tok Rune over. På starten av 2000- tallet ønsket Rune å gjøre noe annet, forretningen ble lagt ned og han vendte nesen sørover til Oslo. Da Angel Olsen i 2007 flyttet tilbake til byen og igjen åpnet opp herrekonfeksjonsforretning i Hammerfest fikk han både nye kunder og gamle kunder tilbake.

– I tiden vi åpnet hadde vi Selected som eneste merke, sier Angel Olsen. Selected er nå ett av mange merker butikken har i sortementet, som blant annet også fører merker som Riccovero,  SAND og Replay.

Ellers selger butikken også Martinique, La Coste, Riccovero, Calvin Klein i undertøysavdelingen, og Sand, som blir trukket fram som et veldig bra merke. Noen av merkene er det bare Company Menswear som har i Finnmark.

Company Menswear
Frode Haneboe og Thomas Patrick Christensen hjelper deg å finne det du er ute etter hos Company Menswear. Company har fire ansatte med daglig leder og ekstrahjelper. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

Klær som passer alle

Company har klær til gutter og menn i alle aldre. De har også noe som passer til enhver smak og behag – fra t-skjorter og jeans til skjorte og dress.

-Vi har klær som passer alle menn, både far, sønn og til og med barnebarn. Gutter begynner vanligvis å handle hos oss når de er 14-15 år og skal bli konfirmert, sier Angel Olsen. Det skaper gode kunderelasjoner når de starter så tidlig.

 Endring i handlevaner

I sine mange år i butikkbransjen har Olsen merket at folk sine handlevaner har endret seg.

– Før gikk folk på shopping uten nødvendigvis noe spesielt i tankene, men nå er de ofte mer målrettet. Vi ser at det generelt er mindre folk som går rundt på shopping i Hammerfest nå enn før, sier Angel Olsen, og legger til at det er viktig å være der kundene er.

 Selv om det er mindre folk som går i butikkene og handler enn før har Company mange gode kundeforhold i Hammerfest.

– Det beste med å drive butikk i Hammerfest er at man kjenner folk og kulturen i Hammerfest, og vi får gode kundeforhold. Vi vet hva kunder liker og hva de er mindre begeistret for, avslutter Rune Angel Olsen.

Company Meanswear ligger i Sjøgata 6 i første etasje på Nissensenteret. Åpningstider: 10-18 fra mandag-fredag, og 10-16 på lørdager.

Les også

Sak om Company Menswear på iFinnmark.no – Alltid en Angel Olsen på plass (publisert 15. febuar 2017)

Shopping i Hammerfest

Motejubileum i Hammerfest sentrum

 Company Menswear på nett og sosiale medier

Hjemmeside: companymenswear.no

Facebook: Company Menswear

Instagram: companymenswear

Snapchat: CompanyMenswear