Albumspinning med Åge

Åge Eriksen har det gøy med albumspinning
Med albumspinning har trening blitt gøy for Åge Eriksen. Foto: Simone Krystad

Med slagordet «et helt album i ditt tempo» inviterer Åge Eriksen til en skjønn forening av musikk og trening i ett. Albumspinning er søndager på Gym1 og er et konsept utviklet av Eriksen selv. Spinningen tilbyr folk en behagelig og effektiv treningsøkt der folk kan sykle i eget tempo og samtidig få seg en god musikkopplevelse.

Fra nyttårsforsett til instruktør

Ved nyttår i 2018 hadde ikke Åge trent på 25 år. Nyttårsforsettet for 2018 ble å begynne å trene. Han prøvde ut diverse gruppetimer på Gym1, blant annet spinning. Han synes imidlertid spinningtimene gikk heftig for seg, og endte med å sykle for seg selv utenfor timene. For å motivere seg bestemte han seg for å sykle gjennom et helt album hver treningsøkt. Etterhvert som han erfarte at dette fungerte bra for han selv, tenkte han at dette kanskje kunne være noe for andre. Etter en prat med eier av Gym1 John Arild Svendsen, opprettet Eriksen albumspinning som et lav terskel tilbud. Eriksen gikk fra ingen trening til å bli treningsinstruktør på kort tid!

– Ideen var at folk skulle få trene i sitt eget tempo. Det er pulsen som utgjør en god treningsøkt, og man trenger ikke være utpeiset, sier Eriksen, som legger til at konseptet bak albumspinning er at man skal kunne få god trening på egne premisser, musikkopplevelse og en kulturopplevelse.

Åge Eriksen utenfor Gym1
Åge Eriksen er også kjent som mannen bak Hammerfestlig som publiseres hver uke i avisa Hammerfestingen. Foto. Simone Krystad

Lokale og internasjonale artister

Hver time spilles ukens album. I utgangspunktet er det ikke noen bestemte musikksjangere som skal spilles, og Åge er åpen for å ta i mot forslag. Ukens album publiseres i forkant på facebooksiden «Albumspinning på Gym1«. Til nå har Eriksen har spilt alt fra Bruce Springsteen, U2 og Queen til Abba og lokale artister. Etter Geggståkk spiltes en av Geggen Mauno plater. Under Hammerfestdagan spiltes iEksils «Så Godt Som Det Blir». Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært veldig bra, og antall deltakere har økt siden starten

– Det hadde vært gøy om iEksil gutta hadde kommet på timen, humrer Eriksen. .

Montasje av Åge Eriksen
Montasje: Åge Eriksen

Spinning på søndager

Albumspinning er på Gym1 søndager klokka 14.00 og varer i 45 minutt. Det er mulig å få en gratis prøvetime – Åge står ved døren og slipper inn folk som vil prøve fra 20 minutter før timen begynner.

OBS! Timen for søndag 22. juli utgår. Neste albumspinning er søndag 29. juli.

Her er det du bør ha med til treningen ifølge facebooksiden til albumspinning:

  • Medlemsskap hos Gym1 (én gratis prøvetime kan brukes)
  • Treningsklær av enkleste sort (treningsbukse og t-skjorte), eller heftigere styling om du vil
  • Innendørs joggesko eller spinningsko
  • Pulsklokke (ikke helt nødvendig, men veldig kjekt å ha)
  • Vannflaske (du blir tørst)
  • Håndkle (du blir svett)

Booking av time kan gjøres på hjemmesiden til Gym1.

Facebook- Albumspinning på Gym1

Gym1

Gym1 ligger i Hamnegata 13 i sentrum av Hammerfest. Det er et fullsortiments-treningssenter med 1000 kvm lokaler. Senteret har styrkeavdeling, kondisjonsavdeling, spinningsal, kombinert slynge- og boksesal, flerbruksal, og eget rom for personelig trening og oppfølging. Gym1 har 20 ansatte og instruktører.

Facebook – Gym1Hammerfest

Hjemmeside – gym1-hammerfest.no

Barents Gym

Treningssenter som ligger på Prærien i Finnmarksveien 90 og i Kvalsund. Barents Gym tilbyr veiledning av personlig trener.

Facebook – Barents Gym a/s

Hjemmeside – barentsgym.no

Sjekk ut andre trenings- og idrettstilbud under Leve her på Hammerfestby.no – Idrett, lag og foreninger.