Program Hammerfestdagan

Hammerfestdagan er 14. juli til 22. juli.
Hammerfestdagan er 14. juli til 22. juli.

Juli er her og med det også sommerens høydepunkt Hammerfestdagan. De 29. Hammerfestdagan tyvstarter 13. juli med utstilling, DJ og konsert. Se hele programmet her.

Fredag 13. juli

Kunstneren Bjørn-Arne Ruud er fra Hammerfest men bor i Bærum. Utstillingen hans «Fra tran til olje» henger i kafeen på Gjenreisningsmuseet fra 13. til 20. juli. Maleriene er til salgs og har historiske motiver fra Hammerfest helt tilbake til Napoleonskrigen.

Les mer om Bjørn-Arne Ruud i denne artikkelen på iFinnmark fra 2017 – Det var julegaven fra kona som satte fart på det hele.

Fresh starter helgen med DJ MH Music. De garanterer topp stemning fra kl. 22:00 og utover. MH Music spiller også lørdag.

Mer musikk blir det også på Banjern med bandet the Norwegian Creedence. Bandet fra Alta ble dannet i 2012 og coverer låter fra det amerikanske rockebandet Creedence Clearwater Revival (CCR). CCR ble dannet i 1967 og er mest kjent for låter som «Have you ever seen the rain», «Bad moon rising», «Fortunate son» og «Proud Mary». The Norwegian Creedence spiller også lørdagkveld.

The Norwegian Creedence på facebook.

Lørdag 14. juli

I år som i fjor blir det 3 toppers tur for de turglade. De tre toppene er Tyven, Storfjellet og Mollafjellet. Første tur er 14. juli og det blir også premier i år blant de som henter seg klippekort. Informasjon om hvor og når man kan hente klippekort finnes på Hammerfestdagan sin hjemmeside.

Mer sportsligheter blir det med Arctic Open 2018: Sandvolleyball. Turneringen spilles på Nissenjordet ved Storvannet og man kan melde på vennelag eller bedriftslag. Info om påmelding på Hammerfestdagan sin hjemmeside.

Lørdagformiddag har Åge Eriksen salgsutstilling med tegneseriestripen Hammerfestlig som du kan lese hver uke i avisa Hammerfestingen. Utstillingen er fra kl. 11:00 – 14:00 i Strandgata 25 (tidligere Gullongen). Mer kunst blir det også i Kulturhusbanken i Sjøgata 15. Her finner du verker fra Lisbeth Eriksen, Kurt E. Eriksen, Solveig Vinsrygg, Hanne Pettersen, Victor Cris Silva og Elisabeth Pia. Begge utstillingene står ut hele Hammerfestdagan.

Hammerfestdagan sparkes offisielt i gang med åpningsshow i festivalteltet på Rådhusplassen. Showet starter kl. 14:00 og det er gratis inngang for hele familien. Garantert god stemning!

For de som har fulgt med på årets fotball VM blir det en storslått avslutning på mesterskapet med visning av bronsefinalen og finalen på gigaskjerm utenfor Jernteppet. Bronsefinalen er lørdag kl. 16:00 og finalen er søndag 15. juli kl. 17:00.

I festivalteltet på kveldstid blir det premiere på revyshowet «To halve, og en hel». Det er den lokale trioen Hans Morten Olafsson, Ken Are Johnsen og Knut Alfred Olaussen som står på scenen.

Billetter finner du her https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Lørdagkveld spiller MH MUSIC igjen på Fresh og det er igjen mulighet for å oppleve Norwegian Creedence på Banjern.

Søndag 15. juli

Niri Sushi & Dinner har hatt stor suksess med sin sushi. Under Hammerfestdagan har du mulighet til å utforske din indre sushikokk. Mer info om påmelding til sushikurset – «Bor det en sushikokk av deg» på Hammerfestdagan sin hjemmeside.

Niri Sushi & Dinner på facebook.

I festivalteltet er det sirkusskole for de minste! Artist Morten Uglebjerg lærer barna å sjonglere med baller, kjegler, diabolo og flowersticks. Det er gratis å delta og det er drop- in og ingen påmelding. Sirkusskolen er mellom 13:00 til 16:00.

Les mer om Morten Uglebjerg og sirkusskolen her https://www.formidleren.no/morten-uglebjerg/

VM finalen i fotball vises på gigaskjerm utenfor Jernteppet. Kampstart kl. 17:00.

Mandag 16. juli

Hele uken 16. til 22. juli tilbyr Gjenreisningsmuseet kultursti med den store Hammerfest-rebusen. Turen går opp gamleveien og ned til sentrum og passer for hele familien.

Skjema hentes og leveres i resepsjonen på Gjenreisningsmuseet (i museets åpningstider). Premie vil trekkes 23. juli og vinnerne annonseres på museets facebookside.

Gjenreisningsmuseet på facebook.

Biblioteket inviterer til lesestund for barn i målgruppen 3 – 6 år. Det blir lesestund 16., 17., 18. og 19. juli kl. 10:00 – 11:00. Innholdet i lesestundene annonseres på bibliotekets facebookside og hjemmeside.

Hammerfest bibliotek på facebook.

Den andre turen på 3 toppers tur går i dag til Tyven. Ordføreren leder an. Det er oppmøte kl. 11:00 ved Hammerfest Kirke.

Mandag starter Hammerfest Matfestival i festivalteltet. Her blir det mye god mat fra lokale produsenter og leverandører. Matfestivalen er mandag og tirsdag.

Meny og mer informasjon finner du på Matfestivalens facebookarrangement.

Billetter https://matforum.ticketco.events/no/nb/e/bankett_matfestivalen__tom_wolfe

Hammerfest Sjakklubb inviterer til barnesjakkturnering på Gjenreisningsmuseet. Påmelding og registrering kan gjøres både online og fra kl. 11:30 samme dag som turneringen. Mer informasjon på Hammerfestdagan sin hjemmeside.

Kl. 17:00 er sminkekurs med lokal kosmetolog og make-up artist Elisabeth Nyheim. Nyheim er utdannet ved Imageakademiet i Oslo, og har erfaring fra reklame, tv, musikkvideo og moteshow.

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Hvem er raskest opp Sikk-Sakk-veien? Svaret får du mandag kl. 18:30 da Sikksakkløpet går av stabelen igjen. Kanskje det er du som er raskets opp til Salenfjellet? Det er gratis og delta, og det blir trukket mange fine premier til store og små.

Mandagskvelden avsluttes med deilig visesang og musikk med Hammerfest Viseklubb. Visekvelden starter kl. 19:00 og billetter (150,-) kan kjøpes i døra.

Tirsdag 17. juli

Bamser og dukker har en tendens til å gå gjennom mye i livene sine. I festivalteltet blir er det Bamsesykehus med helsepersonell til stede. Ta med deg bamse eller dukke-lise og besøk Bamsesykehuset mellom kl. 13:00 til 16:00.

Denne dagen feirer vi selvfølgelig byens bursdag! Hammerfest blir 229 år gammel og det feires med gratis kake i festivalteltet fra kl. 15:00. I tradisjonens tro blir det så dukkevognparade med friskmeldte bamser og dukker. Ordføreren leder an paraden som har oppmøte kl. 16:30 på Rådhusplassen.

På kveldstid inviterer Gjenreisningsmuseets venner til mimrekafé. Tema for første kafé er intervjudugnad. Det blir også mimrekafé onsdag 18. juli til samme tid kl. 19:00.

Onsdag 18. juli

Start dagen med fontenefrokost i den nye parken rundt fontenen ved Rådhuset. Ta med deg kaffekoppen og brødskiva og treff kjentfolk. Det blir vaffelservering. Fontenefrokost er fra kl. 08:00 til 09:00.

Et populært arrangement på fjorårets Hammerfestdager var Guidet Industritur. Også i år har du mulighet til å bli med på en unik tur innom Melkøya og Polarbase. Turen er gratis og er med buss, men billetter må hentes ut. Det er en tur kl. 11:00 og en tur kl. 14:00. Oppmøte 15 minutter før avgang.

Billetter kan reserveres her https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

På torget blir det stands med forskjellige lokale foreninger fra kl. 11:00 og utover. Kanskje du finner deg en ny hobby?

Redningsselskapet inviterer til seiling med den populære båten fra tv og film Elias. Mer informasjon på Hammerfestdagan sin hjemmeside.

Kl. 17:00 inviterer Jernteppet til gratis matinékonsert med duoen «2 Sarte Sjeler».

2 Sarte Sjeler på facebook.

Hammerfest Frisbeeklubb inviterer til «åpen bane» på Salen. Dette er et lavterskel tilbud for de som ønsker å prøve ut frisbee. Klubben stiller med utstyr og veiledning fra kl. 18:00.

Avisa Klassekampen drar i sommer ut på reise med båt langs Norgeskysten. 18. juli besøker de Hammerfest og inviterer til debatt om «Oljeeventyret i nord?». Debatten er kl. 18:00 på Bakteppet på Jernteppet og det er gratis inngang.

I festivalteltet blir det et «moteshow» utenom det vanlige. Kjendiskokk og matkunster Tom Wolfe tar turen fra London med «Food Fashion Show Party»! Det blir en spennende blanding av mat, klesdesign, kunst, musikk og modeller, samt et spektakulært lysshow.

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Tom Wolfe`s hjemmeside https://tomwolfeproduktions.com/

Torsdag 19. juli

Ta deg hele torsdagen fri og bli med på guidet tur til Akkarfjord på vakre Sørøya. Turen er delt i to opplegg, et med oppstart 07:20 og et med båten som går 14:00.

Mer informasjon på facebookarrangementet.

En av Norges fremste magikere og illusjonister Daniel Larsen gjester festivalteltet torsdag (kl. 15:00) og fredag (kl. 16:00). Larsen har reist i flere land med sitt show og opptrådd på tv. Dette trylleshowet passer for hele familien og det er gratis inngang. Det anbefales å møte opp tidlig for å få plass.

Mer informasjon om Daniel Larsen, Master of Magic på hans hjemmeside magicofnorway.com/nb_NO/

Skisesongen er enda langt unna, men hva gjør det når Hammerfest Skiklubb inviterer til åpning av det nye rulleskianlegget i Reindalen på Prærien. Landslagsløper i skiskyting Henrik L´Abée-Lund kommer. L´Abée-Lund har vunnet VM gull i stafett med det norske landslaget og vant sin første verdenscupseier i årets sesong. Det blir kafé med enkel servering og det hele starter kl. 17:00.

For de som er mer gla i å sitte med å se på ski, gjerne med noe godt i glasset kan Jernteppet friste med ølsmaking med bryggeriet 7 Fjell fra Bergen. Se Hammerfestdagan sin hjemmeside for mer informasjon.

Gjenreisningsmuseet inviterer til utstilling av samisk kunst «En stemme mot makta». Det blir en helaften med blant annet filmvisning av hovedgjest Maret Anna Sara`s film «Pile O´Sapmi». Kunsthistoriker og kurator Maria Stephansen innleder om «Med kunst som våpen».

I festivalteltet blir det Humorgalla: Trine Lise med venner. Trine Lise Olsen er en av Norges mest rutinerte komikere.

Facebook – Trine Lise med venner.

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Fredag 20. juli

På Rådhusplassen er det fokus på helse med gratis hørselstest fra kl. 11:00. Det er Hørselshemmede Landsforbund avdeling Hammerfest og Kvalsund som tilbyr gratis test av hørsel.

Også i dag blir det gratis matinékonsert på Jernteppet kl. 17:00. I dag med lokal musiker og medlem av Hammerfest Viseklubb Håkon Follien.

«DJ Howard» kjent fra VG-lista, radio og tv kjører i gang god stemning i festivalteltet under 90-talls party!

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Senere på kvelden kan du ta turen innom Fresh som har besøk av DJ Criss Murc fra Bergen. Han spiller både fredag og lørdag.

På Banjern blir det konsert fredag og lørdag med «Forklædt som voksen». Bandet beskrives som først og fremst et liveband og de har spilt rundt omkring i hele Nord-Norge. De spiller egne låter, men også kjente norske og utenlandske slagere.

Lørdag 21. juli

Nok et konsept som videreføres fra fjoråret er Bomb Comp – bilstereokonkurranse. Det blir demobiler, aktivitet og show. Påmelding og registrering fra kl. 10:00.

Mer informasjon på facebookarrangement.

Hammerfest Frisbeeklubb arrangerer Hammerfest Open frisbeekonkurranse. Alt du trenger å gjøre er å møte opp på frisbeegolfbanen på Salen. Det er mulig å låne frisbee. Hammerfest Open er kl. 12:00 til 15:00.

TV-kjendis, tegner og forfatter Øistein Kristiansen lærer barn å tegne og utvikle sine kreative evner. Du møter han i festivalteltet kl. 14:00 til 15:00. Noe som passer for hele familien.

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Dagens matinékonsert er med Simen Schjølberg. Schjølberg er 19 år gammel og fra Hammerfest. Han spiller egne låter samt coverlåter kl. 15:00 på Jernteppet.

Sjekk ut Simen Schjølberg på Youtube.

Ingen Hammerfestdager uten Jentespranget! FIK Stein arrangerer Jentespranget med startskudd kl. 17:00 på Ole Olsens plass. Dette er et lavterskel løp hvor man velger selv om man vil gå eller løpe. Se opp for festlige innslag av kostymer og utkledning.

Hammerfestdagan toppes med avslutningsfesten Hammerfest Rocks! HFT Rocks byr på livemusikk med lokale band Roars Kramlåtar, Cadillac Crash og iEksil. Det blir nord-norske klassikere, 70-talls – samt punk og rock. Dette er en fest du ikke vil gå glipp av!

Billetter https://hammerfestdagan.ticketco.events/no/nb/e/hammerfestdagan_2018

Søndag 22. juli

Selv om festen var over for de voksne kvelden før er siste dag under Hammerfestdagan dedikert til de minste med Seiland Barnefestival. Denne festivalen har blitt svært populær for barna. Ta turen til Hønseby.

Mer informasjon på facebookarrangement.

I god tro blir en gudstjeneste utenom de vanlige. Bli med Gamle Mårøy på tur til Slettnes og gudstjeneste. Avgang fra Hammerfest kl. 14:00. Det blir salg av mat og drikke på turen. Ingen påmelding er krev kun oppmøte. Det er plass til 84 passasjerer.

Hjemmeside hammerfestdagan.no.

Facebook Hammerfestdagan og Hammerfestdagan 2018.

Instagram hammerfestdagan.