Torsdagsscena & Burger

Marius Heitmann bak bardisken på Fresh
Marius Heitmann inviterer til Jam og Burger torsdag 14. juni. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

Utestedet Fresh har befestet sin posisjon på utelivssiden i Hammerfest. Innehaver Marius Heitmann har blitt kjent for å hente inn godt etablerte DJs langveis fra til Storgata. En torsdag i måneden åpner han døren for de uetablerte med jamaften. Torsdagsscena har vært fast innslag i over ett år nå og det durer og går.

Jamaften med mersmak

Det var i samarbeid med lokal musiker Henrik Vaseli at Heitmann fikk lyst til å skape en møteplass med god stemning og jam. Det ble til Torsdagsscena, og etterhvert Torsdagsscena & Burger. På jamaften er det lav terskel og det eneste som gjelder er jamvertens lov (se lenger ned i saken). Torsdagsscena har vært fast på plakaten hos Fresh i ett års tid og konseptet begynner å bli godt innarbeidet på byens utelivsfront.

– Det var en rolig start på torsdagsscena da vi startet i mars i fjor. Etterhvert har det blitt mange faste som kommer, og i det siste er det mange nye publikummere vi ikke har sett her før, forteller Heitmann.

Ettersom Fresh utvidet sin meny med burger ble også dette bakt inn i konseptet og kjøkken har utvidet åpningstid  under Tordagsscena til kl. 22:00.

Hammerfest Næringsforening og Fresh trakk fullt hus av ivrige studenter fra Hammerfest Foto: Jørgen T. Halvorse
Torsdagsscena har blitt mer og mer populært og sist var det smekkfullt. Bildet er fra et tidligere arrangement på Fresh. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

Noe for alle

Med musiker Henrik Vaseli ombord er gjestene garantert god musikk uansett hvor mange som som dukker opp. Det spilles alt fra folkeviser til rockeband som står på scenen. Av instrumenter har det vært spilt på alt fra piano til skje!

– Under skjespillingen, da var stemningen begynt å bli jævli god for å si det sånn, sier Marius.

Du trenger ikke være dreven musiker eller ha med noe instrumenter for å hive deg opp på scenen. Marius har sett noen ukjente fjes som har prøvd seg og siden kommet igjen flere ganger. Som publikummer kreves det heller ikke mye, du kan sitte å kose seg og prate til go musikk. Men som jamvertens lov VI. sier – “I god tradisjon avsluttes hvert arrangement med «Vinsjan på kaia». Dette skal gjøres med innlevelse og allsangfaktor.

– Det er helt innafor å mime, kommenterer Heitmann til jamvertens lov.

Jamverten selv Henrik Vaseli håper flere tar turen innom Fresh, og at flere etterhvert finner veien opp på scenen.

– Det er ekstra artig når vi har kvelder med mye forskjellige innslag og responsivt publikum. Nye musikere er spesielt velkommen og du må ikke nøle med å ta kontakt, slår han fast.

Sommertider på Fresh

For de som trodde Heitmann og co på Fresh skulle ta sommerferie tar de skammelig feil! Fresh serverer fullt opp i sommer og satser på å også være synlig utenfor Storgata. De er med som sponsor og støtte på både Hammerfestdagan, Matfestival og Arctic Race.

– Vi kommer til å ta med oss produktene våre ut av Fresh og vise oss fram for folk. I teltet på Rådhusplassen blir det grilling av burger med godt tilbehør, forteller Marius.

Med fullstappet timeplan ut året trekker han spesielt frem juni og september.

– Jeg kan jo si såpass at september blir en veldig spennende måned. Da blir det en skikkelig klubbkveld med konsert og det blir begrenset med billetter.

Fresh har akkurat hatt besøk av profilerte navn som Josef Bamba, Karius & Bactus og MH Music. Fremover får de besøk av Dj Yjay, DaniM og Chris Murc.

– Nå blir det tre helger på rad med dyktige DJs – en fra Oslo, en dyktig unggutt, og en vi har hatt fast her før, avslutter Heitmann.

Neste Torsdagsscena & Burger er 14. Juni 20:00.

For flere arrangementer i Hammerfest sjekk ut kalenderen.

Hjemmeside Fresh (under oppdatering) – Freshcafe.no

Facebook – Fresh

 

Regler for Torsdagsscenen på Fresh

 

  1. – Jamverts ord er loven. Torsdagsscenen er å betrakte som et velfungerende diktatur.

 

  1. – Torsdagsscenen er et lavterskeltilbud for musikere og tilhørere. Utøvere må likevel godkjennes av jamvert før de slippes til på scenen.

 

III. – Respekter andres utstyr. Spør om lov før du låner.

 

  1. – VÆR EDRUELIG NOK TIL Å SPILLE! Dersom du ønsker å drite deg ut offentlig kan dette heller gjøres på «Oppslagstavla Hammerfest»

 

  1. – Følgende utsagn kvalifiserer til bortvisning:

«Spill en du kan!»

«Spill no krid´ns!»

«Kan dåkker Tore Tang?»

 

V!. – I god tradisjon avsluttes hvert arrangement med «Vinsjan på kaia». Dette skal gjøres med innlevelse og allsangfaktor.