Hammerfestdagan – Byens møtepunkt

Lars Aude Arnesen og Odd Charles Karlsen
Lars Aude Arnesen oppfordrer folk til å ta del i Hammerfestdagan. Her med Odd Charles Karlsen i forkant av fjorårets dager. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

Hammerfest feirer 230 år med bystatus neste år. Samtidig feirer også Hammerfestdagan 30 års jubileum etter at de ble arrangert første gang i forbindelse med byens 200-års jubileum. Årets Hammerfestdagan blir på mange måter en generalprøve før neste års dobbeltjubileum, og frontmann Lars Aude Arnesen oppfordrer folk til å engasjere seg.

Arrangert første gang under 200-årsjubileum

Hammerfestdagan ble arrangert første gang i 1989 i forbindelse med byens feiring av 200 år med bystatus. I 2019 feirer byen 230 år, og Hammerfestdagan feirer 30 år. Utgangspunktet for arrangementet har vært uken rundt byens bursdag 17. juli. I mange år var denne uken kjent for populære arrangementer som sandvolleyballturnering på Rådhusplassen, Teltet med konserter, dukkevognparaden og jentespranget. Noen av arrangementene holdt stand, men opplsutningen rundt dagene var synkende noen år. Flere lokale aktører har derfor de siste årene gått sammen for å få oppslutningen rundt Hammerfestdagan opp.

Til vanlig finner du Lars Aude bak spakene på Jernteppet, men han er også kjent som en engasjert ildsjel i byen og i år har Hammerfest Næringsforening frikjøpt Arnesen for å jobbe med Hammerfestdagan. Målet er klart – det skal være naturlig for alle med tilknytning til Hammerfest å legge ferien til Hammerfest denne uka i juli!

Hammerfestdagan 2018 er 14. - 22. juli
Hammerfestdagan 2018 er 14. – 22. juli

Ønsker å samle folk

Arnesen har vært involvert i Hammerfestdagan de siste tre årene og han er ikke i tvil – folk vil ha Hammerfestdagan! Hammerfestdagan er det naturlige møtepunktet i sentrum, men vi ønsker også å bruke distriktene. Poenget er å samle folk. Byens bursdag, matfestivalen og guidet industritur trakk mange folk i fjor, men det var for lite for barn og eldre, sier Arnesen. Han inviterer bedrifter, lag og engajserte privatpersoner til å bidra med aktivitet og arrangmenter. Hammerfestdagan bidrar som fasilitator og med økonomisk støtte.

– Jeg ønsker at det skal skje ting i byen, positive ting. Men jeg har erfart at ting ikke skjer av seg selv. Da må man få folk til å ta tak i det, sier Lars. Det handler om å få folk til å se mulighetene.

Arnesen kan fortelle at det ligger en langsiktig plan bak Hammerfestdagan. For å sikre forutsigbarhet vil det bli opprettet et eget selskap til å jobbe med dette. Nytt i år er at det blir eget Snapfilter for Hammerfestdagan!

Følg Hammerfestdagan

Facebook – Hammerfestdagan

Instagram – Hammerfestdagan