Hammerfestmessa 2017

Handelsmesse i flerbrukshallen 10. og 11. november. Fotomontasje: Hammerfest Handelsmesse
Handelsmesse i flerbrukshallen 10. og 11. november. Fotomontasje: Hammerfest Handelsmesse

For 16. gang inviterer Hammerfestfotballen til handelsmesse. Fredag 10. og lørdag 11. november fylles flerbrukshallen med flere tusen handleglade finnmarkinger og over 50 bedrifter. En heldig handlende som er innom messa en av dagene stikker av med 10. 000 skattefrie kroner!

Fullbooket messe

Handelsmessa som foregår i flerbrukshallen på Prærien er et samarbeid mellom Hif/ Stein og Hammerfest Fotballklubb (HFK). Daglig leder i Hif/Stein Steve Sivertsen har hovedansvar for messa og han kan friste med noe for enhver.

  • Messa er fullbooket med 58 bedrifter fra Trondheim til Hammerfest. Det er stor variasjon i type bedrifter fra bil som er hovedtema, til leker, og til reinkjøtt fra Kautokeino, forteller Sivertsen.

Det blir også mulig å ta middagen i flerbrukshallen. Kafeen stiller med hjemmelaget middag begge dager og det er bakt 100 hjemmelagde kaker! Handelsmessa har tidligere blitt arrangert i oktober, men har i år blitt flyttet til november for å ikke kræsje med lignende arrangement i Finnmark.

Underholdning for store og små

Handelsmessa er perfekt sted for å ta julehandelen og hva passer vel bedre enn besøk fra selveste julenissen! I julenissens krok kan barna skrive ønskeliste og møte nissen selv. For de som liker fotball blir det skytebane hvor man kan få målt hastigheten på skuddene sine. Samme helg er det DanseFestival Barents og First Lego League i Hammerfest. De tre aktørene har gått sammen i et samarbeid for å få folk til å oppleve alle tre arrangementene. DanseFestival Barents tar turen innom handelsmessa med show sammen med Hammerfest Turnforening. Det blir satt opp gratis buss mellom de tre arenaene.

Det blir gratis buss mellom DanseFestival Barents, First Lego League og Handelsmessa.
Det blir gratis buss mellom DanseFestival Barents, First Lego League og Handelsmessa.

1500 timer med frivillig arbeid

Pengene fra messa går tilbake til lokal barneidrett, utdanning av trenere og reising til turneringer. Messa har blitt en viktig økonomisk kilde for Hammerfestfotballen. Arbeidet starter 3- 4 måneder i forveien. 300 frivillige legger ned omtrent 1500 timer med dugnad for å få dette til å skje.

  • Publikum har gitt gode tilbakemeldinger og vi ligger jevnt på 3500 besøkende. Vi ønsker 4000 i år. I år har vi hatt mer fokus på markedsføring og blant annet spilt inn video med DanseFestival Barents som har nådd 20.000 stykker. Vi har også kjørt på med annonsering i Hammerfestingen og Ifinnmark, sier Sivertsen. Utstillere er veldig fornøyd med Hammerfest og kommer tilbake år etter år.

Deler ut 25. 000 kroner til en frivillig organisasjon

Messa kan friste med en pengepremie på 10. 000 kroner til en heldig person som handler for over 100-lappen. Handler man for over 100 kroner får man et lodd, og det trekkes en vinner på slutten av messens siste dag. Sparebank1 deler også ut penger. De gir 25. 000 kroner til en frivillig organisasjon i Hammerfest. De er de besøkende under messa som bestemmer hvem som skal vinne, det gjør man ved å stemme på sin favoritt.

  • Kom på arrangementet neste helg, både til messa, Lego League og Dansefestival. Støtt opp om arrangement, oppfordrer Steve Sivertsen.

Åpningstider Handelsmessa

Fredag 10. november: kl. 16:00 – 21:00.

Lørdag 11. november: kl. 11:00 – 17:00.

Handelsmessa på Facebook Hammerfest Handelsmesse