Kinoens dag i Hammerfest

Arktisk Kultursenter
Kinoens dag feires på AKS lørdag 4. november.

Den store kinodagen samler kinogjengere over hele landet til en dag fylt av film, godis, lek og moro. I år er det 30. gang dagen arrangeres over hele landet! Hammerfest Kino er en av de titalls tilsluttede kinoene og kan i år blant annet by på førpremiere på Knerten.

Film til halv pris

Den Store Kinodag ble arrangert over hele landet første gang i 1987. Det startet med egen dag på kinoen i Haugesund i 1985, og to år etter ble det kinodag for hele landet. Kinodagen er et samarbeid mellom Film & Kino, kinoene og filmdistributørene. Det blir vist film fra morgen til kveld og noen steder også på natten. Det som kanskje er den største merkevaren med dagen er at kinobillettene går til halv pris.

En dag med mye glede

På Hammerfest Kino gleder kinomaskinist Gunnar Olsen seg veldig til dagen. På programmet står 11 kinofilmer med første visning klokken 10:00 og siste visning klokken 22:00. Begge kinosalene er i bruk. Det blir kafé med kaker, vafler og muffins, og masse aktivitet i foajeen på kinoen.

  • I år har vi veldig fokus på barnefilmer og har flere barnefilmer enn tidligere. Det liker vi og det er gøy å lage show for barna. Barna setter stor pris på det, sier Olsen.

Det blir maskelaging, boks med det rare i – konkurranse, hinderløype og fiskekonkurranse. Alt er gratis og kinoen stiller med personell og materiell. På maskelaging kan barna pynte egne masker, I boks med det rare i – konkurranse gjelder det å gjette hva som skjuler seg i boksen bare ved å kjenne på det. Her skriver man ned hva man tror det er med navn og kontaktinformasjon, også trekkes det en vinner av de som har rett. Vinneren stikker av med et gavekort på 500 kroner.

Førpremiere på Knerten

Klokken 17:30 er kanskje høydepunktet under dagen – førpremiere på «Ekspedisjon Knerten».  Før filmen blir det tradisjonell fiskekonkurranse hvor de heldige kan få noe godis på kroken.

  • Vi har vært heldige som har fått førpremiere på Knerten. Det blir kun denne ene visningen før Norgespremieren 17. november. Det er fortsatt ledige billetter, men begynner å bli fullt. Det er lurt å komme tidlig på kinoen for å få med seg alt, oppfordrer Olsen.

De ansattes dag

Kinoens dag er også på mange måter en dag for de ansatte. Kinomaskinisten kan fortelle at de ansatte gleder seg vel så mye til dagen som publikum.

  • Det er veldig mye besøk denne dagen. Mange som kommer innom for å kose seg. Kinoens dag er for oss ansatte også. Det er kjempekoselig. Vi gleder oss til den! En fantastisk dag å være her på. Ihvertfall for oss kinomaskinister. Alle de ansatte er på vakt for å lage en fin dag for kinopublikumet.

Olsen minner også om at publikumsfavorittene Askeladden, Elias, Snømannen og Blade Runner har sine siste visninger denne dagen.

Kino hele året

Det nærmer seg juletider og julefilmene kommer på rekke rad. «A Bad Moms Christmas» har premiere i Hammerfest i kveld.

  • Fram mot jul venter vi jo alle på «Star Wars – The Last Jedi». Det er verdenspremiere i Hammerfest 13. desember klokken 20:00. 106 av 281 billetter er solgt så her er det fortsatt en del ledig, forteller Olsen. Ellers vet jeg at mange i Hammerfest gleder seg til «Kurt Josef Wagle – Mordmysteriet på Hurtigruta». Den har vi Norgespremiere på 24. november.

Personlig gleder Gunnar seg spesielt mye til «Mord på Orientekspressen» som også kommer 24. november.

  • Det er Agatha Christies Poirot. Den gleder jeg meg skikkelig til. Har jo vokst opp med Poirot på tv.

I julen har kinoen åpent og kun stengt julaften, 1. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag.

  • Vi på kinoen oppfordrer store og små til å komme innom lørdag på Kinoens dag, avslutter Gunnar Olsen.

Den Store Kinodagen er lørdag 4. november.

Kinoprogram Hammerfest Kino

Hammerfest Kino på Facebook

For flere ting som skjer i Hammerfest, sjekk ut kalenderen.