Skal servere byens beste burger!

Innehaver Fresh Marius Heitmann og nyansatt kokk Mikael Bæivi Foto: Rino Engdal/ Fresh
Marius Heitmann og Mikael Bæivi skal servere byens beste burger! Foto: Rino Engdal/ Fresh

Utestedet Fresh har truffet godt med sitt café-konsept på dagtid. Med ny ansatt kokk satser innehaver Marius Heitmann med å utvide menyen og målet er å servere Hammerfests beste burger!

Trashy Gourmet

I snart ett års tid har Marius Heitmann på Fresh servert friske smoothies og drinker i Storgata. På utelivsfronten går det veldig bra, men Heitmann ønsker at cafébiten skal bære mer av bedriften og utvider derfor tilbudet med ny middagsmeny. Trashy Gourmet er det nye konseptet til Fresh og inkluderer burgere, bakt potet, nye salater, pastasalater, chili cheese, og barnemeny.

– Vi kan miste ett bort på 6 gjester da 2 ikke ønsker «være fresh» å spise en salat. Folk elsker burger. Ved å utvide menyen ønsker vi å øke kundemassen og være best på det vi gjør. Kundene har mye godt i vente! Forteller Heitmann. Vi beholder det gamle konseptet. Vil tørre å påstå at folk er blitt glade i juice og smoothies. Vi har mange faste kunder, og folk som er trofast. Øker nesten dag for dag. Flere og flere blir klar over at vi finnes.

Stor satsning

Til å utvikle menyen har Heitmann opprettet en ny heltidsstilling som kokk på Fresh. Investeringen innebærer også innkjøp av en del nytt kjøkkenutstyr. Mikael Bæivi er 22 år og fra Hammerfest. Han er utdannet kokk med fagbrev og har gått lærlingtiden sin hos sin onkel Eirik Bæivi – Hammerfests dyktigste kokk per dags dato i følge Heitmann.

– Vi ønsker å satse på lokale – alle som jobber hos oss er headhuntet. Mikael har erfaring fra storkjøkken til ala carte. Han har jobbet mye forskjellig og det var aldri noen tvil om at det var kokk han skulle bli. Vi har et ungt arbeidsmiljø, vi satser på unge folk og ønsker å gi dem erfaring, forteller Heitmann som selv er 25 år.

Hammerfests beste burger

Heitmann spiser mye ute selv og har en stor drøm å kunne si at Fresh har byens beste burger.

– Per dags dato har ikke Hammerfest en sinnsykt god burger. Trashy gourmet handler om smak først og fremst! Det er lagt sjel i det. Vi skal legge vår touch i det. Man skal ikke få samme smak noen andre steder. Vår visjon er at vi skal være best på det vi gjør.

Med utvidelsen av meny håper Heitmann at det vil bli mulighet for å utvide åpningstidene også. Det starter med matservering 10 – 17 mandag – lørdag.

Håper at vi veldig kjapt egentlig må utvide i ukedagene, kanskje til klokken 20. Fredag og lørdag 10 – 22. Må se an trøkket, sier Heitmann som håper folk vil benytte seg av tilbudet.

Mandag 25. september åpner Fresh med den nye menyen og Heitmann gleder seg.

– Går ikke toget nå – går det aldri! Vi har jobbet siden tidlig juli med dette. Jeg er spent og gleder meg veldig. Jeg må vel nesten prøve en burger- med alt til!