Utelivshøsten i Hammerfest

På kalde høst- og vinterkvelder finner man varmen på byens utesteder. Foto: Reklamehuset Nord.
På kalde høst- og vinterkvelder finner man varmen på byens utesteder. Foto: Reklamehuset Nord.

Når gradestokken kryper over minus og mørket faller er det på byen det skjer. Hammerfestby har kontaktet byens utesteder for å få en oversikt over hva som kryper og går i de sene høstkvelder.

Fresh

Nyeste tilskudd på utelivsfronten i Hammerfest er Fresh i Storgata. Fresh har truffet godt med sitt lunsjkonsept på dagtid med ferske smoothies, juice og salater. På kveldstid har de servert DJ på DJ i Norgestoppen. Utestedet feirer 1-årsdag 10. november med «En fest ingen har sett maken til» i følge innehaver Marius Heitmann. På festen spiller DJ Charlie Roennez som har 17 års fartstid i bransjen. Roennez spiller både 10. og 11. november.

Marius Heitmann har store planer for utestedet Fresh. Foto: Kristiane M. Krystad
Marius Heitmann kan friste med landskjente DJs på Fresh. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

I oktober blir det lokale og dyktige DJs nesten hver helg. Lørdag 21. oktober blir det Råkk mot Fåkk med lokale band IEksil, Tog2 og flere. Nicky Shah aka Shabab Khademi spinner plater 15. og 16. september. Han har holdt på siden 2009 og spiller mye House. Lørdag 9. september blir det Stand-Up på Fresh med Steinar Jensen. «Mr. Jensen» har lang fartstid bak bardisken og bruker erfaringene sine til å lage et «humørfylt og lærerikt» show. Det blir deilige smaksprøver og en dose galskap i følge Fresh!

Torsdagsjammen har befestet sin posisjon som stedet å være første torsdag hver måned. Dette konseptet videreføres gjennom høsten.

Jernteppet

Ved Lindstrømsplass serverer Jernteppet en ymse meny med både quiz, fotball, politikk, musikk og god drikke. Den populære allmennquizen kjøres annenhver uke, med andre runde i kveld 8. september. Her er det mulighet for å vise seg fram med kunnskap eller kreative lagnavn og lagrop. Engelsk fotball ser du på lerret og flere tv-skjermer på Bakteppet. Mandag 11. september blir det neglebiting og spenning med valgvake. Jernteppet kjører på med storskjerm og har åpent til klokken 1.

På musikkfronten kommer det som beskrives som et av Norges hotteste liveband Hot Club de Norvège & Gildas Le Pape. Hot Club de Norvège har gitt ut over 30 plater, vært Spellemannsnominert og turnert verden rundt. De spiller på Jernteppet søndag 17. september. Torsdag 21. september spiller lokalmusiker og trubadur Geggen Mauno.

Daglig leder Lars Aude Arnensen forteller at det blir flere vin- og ølsmakinger i løpet av høsten, men har ingen klar dato for øyeblikket. Det blir også julebord, og for de som enda ikke har gjort en avtale er det bare å ta kontakt.

Utelivsbransjen i Hammerfest fikk skryt av Mystery Shopper. Her er daglig leder på Jernteppet Lars Aude Arnesen med daglig leder for Niri Kristoffer Risvaag på Næringslivsdagens vorspiel som i år foregikk hos sistnevnte. Foto: Kristiane M. Krystad
Lars Aude Arnesen daglig leder på Jernteppet og Kristoffer Risvaag, Niri og Polar Uteliv. Her fra Næringslivsdagen 2017. Arkivfoto: Kristiane M. Krystad

Niri Lounge & Club/ Polar Uteliv & Event

Kristoffer Risvaag på Niri kan love god stemning utover høsten med et allsidig arrangementstilbud. Lørdag 9. september er det lokale DJ Lasse som står bak spakene. Helgen etter blir det full trøkk på dansegulvet med Josef Bamba. Britiske Tony T., kjent fra tyske Beat System og R.I.O. gjester Niri 30. september. Rapperen og DJen er kjent for hits som «Turn This Club Around» og «Shine on». Det vil bli arrangert temafester utover høsten, og selvfølgelig Halloweenparty.

  • Halloween pleier vi å gjøre mye ut av, forteller Risvaag som også merker skolestart og høstens inntog. Vi merker at studentene er tilbake og at det er økt fokus på uteliv.

Polar Uteliv & Event åpner atter en gang dørene til gammelkinoen ved Ole Olsen plass med Stand-Up komiker Kevin «Arnt Finèsse» Kildal. Showet hans «Drittliv» beskrives på denne måten: Legg igjen ditt moralske kompass hjemme og ta med deg venner og kjente for en hysterisk kveld med humor som gir deg dårlig samvittighet samtidig som du ler!

Risvaag kan også røpe at komiker Pål Riise kommer tilbake. Musiker Vidar Villa som er kjent med låten «One Night Stand» kommer i løpet av det neste halvår. Dato for disse to arrangementene kommer.

For første gang i Hammerfest kommer «We love the 90s» 14. oktober til flerbrukshallen på Prærien. «We love the 90s» solgte 13.000 billetter i fjor og er tilbake med ny Norgesturné som altså inkluderer Hammerfest.  Fire internasjonale stjerner fra 1990-tallet står på scenen, 666, Alice DJ, La Cream og Rene Dif fra Aqua.

  • Det har vært en voldsom respons på dette! Forteller Kristoffer Risvaag. Neste uke kommer vi ut med en pakkepris for tilreisende til Hammerfest. Det inkluderer overnatting på Smarthotel og reise til rabattert pris.

 

Det har dessverre ikke lyktes Hammerfestby å komme i kontakt med utestedene Kaikanten og Banjer`n.

For flere arrangementer sjekk kalenderen.

Les om hva som skjer på AKS i høst her Høsten er i gang på Arktisk Kultursenter.

Hjemmeside/ Facebook