Sommerfeber i Hammerfest

Gira gjeng på bootleg. Fra venstre: Astrid Husvik Schanke, Hilde Therese Normo, Malene Nicolaysen, Marita Sletten og Lars Svendsen. Foto: Kristiane M. Krystad
Gira gjeng på Bootleg. Fra venstre: Astrid Husvik Skancke, Hilde Therese Normo, Malene Nicolaysen, Marita Sletten og Lars Reiten. Foto: Kristiane M. Krystad

Sommeren er ikke over enda! 14. til 18. august er det sommerfeber i Hammerfest. I alle fall for deg som er mellom 13 og 22 år. For tiende år på rad inviterer ungdommens hus Bootleg til en uke fylt med god musikk, god stemning og masse gøy før alvoret setter inn igjen med skolestart.

Sommeren i Hammerfest avsluttes på topp med Sommerfeber. Festivalen er gratis og åpen for alle ungdommer i regionen mellom 13 og 22 år. Ungdommer som kommer utenfra Hammerfest får dekt billigste reise og opphold! Det er tiende året på rad Sommerfeber arrangeres og de ansatte på ungdomshuset Bootleg gleder seg.

– Sommerfeber er en kulturfestival for ungdom med workshops på dagtid og arrangementer på kvelden. Workshopene krever påmelding men arrangementene på kveldstid er åpne for alle. Dette er en perfekt måte å starte skoleåret på! Forteller ungdomsarbeider Astrid Husvik Skancke.

Feberagenter

De ansatte på huset jobber med Sommerfeber hele året, og ungdommen selv er involvert gjennom Feberagentene. Feberagentene er en gruppe frivillige ungdommer som jobber med festivalen fra januar til august. Feberagentenes arbeid med festivalen markeres med egen kick-off i starten av året. Feberagentene får være med i store deler av prosessen som booking av artister og markedsføring. Det er også mulig å melde seg som frivillig under selve festivalen. Det trengs crew til blant annet kafédrift og fotografering.

Feberagentene 2017. Øverste rekke fra venstre: Cathrin Stabell Fyhn, John Håkon Pedersen og Andrea Martine Aksberg Nest øverst fra venstre: Johannes Sletten, Victoria Tessem Arnesen og Sigve Kiil Nest nederst fra venstre: Sofie Lyngmo Reinholdtsen, Aleksander Olaissen og Joakim Rosvold Nilsen Nederst fra venstre: Ingrid Pedersen Bjørgve og Per-Kristian Olsen. Ikke avbildet: Emma Strand Mikkelsen Foto: Astrid Husvik Schanke Feberagentene 2017. Øverste rekke fra venstre: Cathrin Stabell Fyhn, John Håkon Pedersen og Andrea Martine Aksberg
Nest øverst fra venstre: Johannes Sletten, Victoria Tessem Arnesen og Sigve Kiil
Nest nederst fra venstre: Sofie Lyngmo Reinholdtsen, Aleksander Olaissen og Joakim Rosvold Nilsen
Nederst fra venstre: Ingrid Pedersen Bjørgve og Per-Kristian Olsen.
Ikke avbildet: Emma Strand Mikkelsen
Foto: Astrid Husvik Schanke

Populære workshops

Workshops er en viktig del av Sommerfeber og resultatet fra disse kan man være vitne til i Festivalforestillingen på Arktisk Kultursenter i Ole Olsen salen fredag 18. august. Festivalforestillingen er gratis og åpent for alle i alle aldere.

– Under festivalforestillingen viser deltakere hva de har gjort. De jobber hardt hele uka og det blir det sykt høy kvalitet av! Oppfordrer de voksne til å komme å se, sier Skancke.

Årets workshops er i låtskriving, band, Parkour, dans, styling og sminke, teater og Dissimilis. Sommerfeber har hentet inn topp instruktører fra hele landet. Noen av workshopene har vært så populære at de allerede er fullbooket, blant annet styling og sminke. Men det er fortsatt muligheter for å melde seg på andre.

Sumobryting og Glow party

På kveldstid kan festivalen skilte med aktiviteter som sumobryting, Glow party, funballs og konserter. Mandagskveld blir det Color Run rundt Rompetrollsvannet og grillkveld med gratis mat. Onsdag og torsdag er det konserter med I SEE RIVERS, Sløtface, Jack of Hearts og Jesper Jenset. Det blir satt opp eget festivalområde ute ved siden av bootleg.

– Glow Party har vi hatt tidligere. Det er kjempe populært og veldig gøy! Vi setter opp festivalområde på siden av Bootleg ute, og Varanger Lyd kommer og kjører lyd. Det blir bra, men litt mindre enn Roskilde, ler Bootleg-gjengen.

Ti år med Sommerfeber

Sommefeber feiret i fjor da det ble arrangert for tiende gang. Årets festival er nr. 11 i rekken. Det har blitt mange år med mange gode minner og opplevelser, og det er ikke enkelt å skulle plukke ut ett spesielt minne eller hendelse.

– For meg tror jeg det må være siste konserten i fjor. Mot slutten av konserten sto alle ungdommene og holdt rundt hverandre og lyttet til musikken. Det er det vi ønsker med festivalen, å skape vennskap og gode opplevelser for ungdommen sammen, forteller utekontakt i Hammerfest Marita Sletten.

– Sondre Justad for to år siden! Det var så fint vær og folk var glade. Det sto til og med folk oppe på Salen og danset til musikken som man hørte helt fra utsiden av bootleg og opp dit, minnes Hilde Therese Normo

Sosialt fellesskap

Så langt i år er det 60 påmeldte til workshops, og festivalen håper på å slå fjoråret som hadde 66 deltakere. Forventningene til årets festival er en uke fylt med både sosialt og faglig fellesskap og opplevelser.

– Det er mye hardt arbeid, men utrolig kult å jobbe med ungdom. Det er et helt spesielt samhold, og jeg tror det blir mye grining på slutten av uka! Fastslår Lars Reiten. Deltakerne får til ting som de ikke trodde de kunne, også får de det til så mye bedre enn forventet!

I tillegg til hardt arbeid og frivillige har festivalen er rekke regionale sponsorer. Finnmark Fylkeskommune, Hammerfest Kommune, Finnmark Ressurselskap, Valy, G-Hagen, Smarthotel, Gagama Elektro, Polarbase, Finnmark Dagblad og Harila er alle med på at Sommerfeber blir en realitet.

Hjemmeside Sommerfeber

Påmelding workshops

Sommerfeber på Facebook

Bootleg på Instagram