Feirer 10 år med gass fra Snøhvit

    Statoil inviterer hele byen til fest! Her ved kommunikasjonsleder Ragnhild Rønning. Foto: StatoilStatoil inviterer hele byen til fest! Her ved kommunikasjonsleder Ragnhild Rønning. Foto: Statoil

Lørdag inviterer Statoil til storslått feiring med byfest i Hammerfest i anledningen 10 års markering av produksjon på Melkøya. Sammen med lisenspartnerne Petoro, Engie, Dea og Total byr de på gratis utekonsert med Stian Blipp som konferansier. På scenen får vi se både lokale og nasjonale musikere.

Byfesten starter klokken 11 med dåp av nye taubåter. Etter dåpen blir det mulighet for omvisning om bord på taubåtene. Taubåtene assisterer de store LNG-tankerne når de skal legge til kai ved Melkøya. Klokken 12 i sentrum spanderer Statoil gratis kake til alle, det blir diverse stands og det blir mulighet til å kjøpe annen mat og drikke under konserten. Det settes opp et mattelt på baksiden av Farvehuset i sentrum. Hammerfest Matforum har fått i oppgave å koordinere for matsalg. Kommunikasjonsleder Statoil på Melkøya Ragnhild Rønning forteller at de ønsker å takke byen for godt samarbeid.

– Vi vil gjerne takke for det gode samarbeidet vi har hatt her med Hammerfest Kommune, befolkningen, leverandører og andre samarbeidspartnere. Det går veldig bra på Melkøya nå, og det er takket være veldig mange, ikke bare Statoil, sier Rønning på telefon.

Kjendisspekket konsert

I anledning byfesten har Statoil fått har rigget til stor utescene midt i sentrum. Festen starter klokken 15 og ledes av programleder Stian Blipp kjent fra TV2. På scenen spiller lokale artister som Ragnar Teisrud, Akkisan, Emilie Løkke, IEksil og altaværing Eirik Lyng. Landskjente artister som Silya, Sval og Angelina Jordan opptrer også. Silya er kjent fra bandet Multicyde og vant Stjernekamp på NRK i 2013. Sval vant Melodi Grand Prix Junior i 2011 og Angelina Jordan vant talentkonkurransen «Norske Talenter» på TV2 i 2014.

– Vi har feiret jubileet med forskjellige aktiviteter på øya denne uka, og i kveld takkes de ansatte for innsatsen med fest på AKS, forteller Rønning.

10 år med produksjon på Melkøya

Det var 21. august 2007 at produksjonen av naturgass, såkalt LNG – Liquified Natural Gas – kom i gang hos Hammerfest LNG på Melkøya.

– Sammen med våre leverandører har vi bygd kompetanse hos de ansatte. De siste har vi vært stabile og pålitelig som gassprodusent med høyere regularitet på 95 %. Det er på høyde med de beste i verden! Forteller Rønning.

Snøhvitfeltet ligger 143 km fra Hammerfest og ble funnet allerede på starten av 1980-tallet. I 2002 ble utbyggingen av feltet godtatt av Stortinget og byggingen startet opp samme år. Siden da har over 500 LNG-tankere forlatt Hammerfest med kurs for markeder over hele verden.

– Vi håper at folk vil være med å feire og få med seg konserten, og at folk får det hyggelig, avslutter Rønning og oppfordrer folk til å delta i morgen.