Fartsfylt dag i Forsøl

Inviterer til Forsøldagen! Fra venstre Sverre Henriksen, Marianne Henriksen, Cathrine Johansen og Veronica Ostad. Foto: privat
Inviterer til Forsøldagen! Fra venstre: Sverre Henriksen, Marianne Henriksen, Cathrine Johansen og Veronica Ostad. Foto: privat

10 kilometer fra Hammerfest sentrum ligger Forsøl. Forsøl er en koselig liten bygd med rundt 200 innbyggere, en fiskefabrikk og en skole. Det har bodd folk i Forsøl i over hundre år og det er funnet spor etter samiske bosettinger datert til 1600 – tallet. Lørdag inviterer Bygdelaget til egen Forsøldag! De lover en fartsfylt og morsom dag.

Forsøldagen 2017 arrangeres lørdag 26. august og appellerer til store som små. Forsøldagen er et prøveprosjekt som har blitt satt i gang av Forsøl Bygdelag i samarbeid med noen sambygdinger. Formålet er å få vist fram bygda bak fjellet, og alle er invitert!

– Vi ønsker å vise frem den flotte bygda vår for ALLE som vil komme å være sammen med oss, forteller en av pådriverne Marianne Henriksen i en e-post.

Fiskekonkurranse og cowboyfest

Ser man på programmet er det tydelig at her er det noe alle kan ha det moro med. Dagen starter klokken 10 med fiskekonkurranse for barn og båttur med den kjente redningsskøyta Elias. For de sporty blir det topptur til Mylingskaret med avgang klokken 11 fra Forsøl Skole. På ettermiddagen blir det marked, kafé, og i skolegården blir det masse aktiviteter.

Det blir masse aktiviteter for store og små i skolegården.
Det blir masse aktiviteter for store og små i skolegården. Fotomontasje: Marianne Henriksen

– Det blir satt opp flere stasjoner med ulike aktiviteter. Mange av disse aktivitetene husker vi fra da vi vokste opp, typiske 17. mai- leker. Det blir både grillbod og Havørna selger fiskemat, sier Henriksen.

Dagen avsluttes med utkledningsfest for de voksne med tema Cowboy. Det blir livemusikk med bandet Moods.

Fartsfylt lørdag

Samme lørdag er det også Byfest i regi av Statoil i Hammerfest og Multa-festival på Ingøy. Henriksen mener man kan delta på Forsøldagen og samtidig få med seg dette.

– Vi vet at det er satt opp flere store arrangementer i nærområdet samme dag, men tenker at de som ønsker å delta på både det ene og det andre, fint rekker det. Det tar bare 15 minutter å kjøre over fjellet. Vi håper så mange som mulig ønsker å stikke innom Forsøldagen 2017, avslutter hun.

For fullt program  og mer informasjon sjekk Forsøldagen i kalenderen

Facebook: Forsøldagen 2017