Inviterer til «Fresh» valgdebatt i Hammerfest

Eirik Palm gleder seg til å lede debatten på Fresh 15. august. Foto: Kristiane M. Krystad
Eirik Palm gleder seg til å lede debatten på Fresh 15. august. Foto: Kristiane M. Krystad

Det er Stortingsvalg i år og valgdagen 11. september nærmer seg. I den anledningen inviterer Hammerfest Næringsforening til næringspolitisk debatt tirsdag 15. august. Alle partiene på Stortinget stiller og tema som vil bli tatt opp er blant annet infrastruktur, fiskeri og gruvedrift.

Debatten blir holdt på utestedet Fresh i Storgata og blir ledet av Eirik Palm. Palm har tidligere vært redaktør for Finnmark Dagblad og for Svalbardposten, og har lang erfaring som debattleder. Næringslivspolitikk er viktigere for folk flest enn det de er klar over forteller Palm som er klar på at han ikke vil la politikerne slippe lett unna.

– Det gjelder å ikke gi seg, men også ha glimt i øyet. Jeg har vært debattleder i mange år og synes det er veldig arti!

Han legger vekt på hvor viktig det er å stemme ved valg, og mener at har man ikke stemt har man ikke klagerett.

– Det gjelder å finne ut hvem som taler din sak. Hvem er best for Finnmark, sier Palm som vil åpne for spørsmål fra salen i løpet av debatten. Jeg håper på en god debatt med gode diskusjoner. Det er mye som skjer her med en rivende utvikling i regionen.

Han sammenligner forutsetninger for utvikling i nord og i Finnmark med et bord – man trenger flere enn ett ben å stå på.

Stiller med sterkt panel

Politikere som stiller til debatt er Ingalill Olsen fra Arbeiderpartiet, Kirsti Bergstø fra Sosialistisk Venstreparti, Ørjan Jensen fra Miljøpartiet De Grønne, Arve Paulsen fra Venstre, Geir A. Iversen fra Senterpartiet, Jo Inge Hesjevik fra Høyre, Bengt Rune Strifeldt fra Fremskrittspartiet og Turid Lien fra Kristelig Folkeparti. Bergstø, Jensen, Iversen og Strifeldt er alle 1. kandidater fra sitt parti. Hesjevik er fylkesleder for Høyre, mens Olsen er 2. kandidat og fylkesleder for AP. Arve Paulsen er 4. kandidat og leder av Hammerfest Venstre, og Turid Lien er 3. kandidat fra KrF.

Styremedlem i Hammerfest Næringsforening Petter Bjørkli er glad for å kunne presentere regionale representanter fra alle Stortingspartiene i panelet.

– Jeg håper våre medlemmer deltar på arrangementet og viser engasjement. Vi må benytte anledningen foran årets stortingsvalg til å synliggjøre behovene for ny flyplass, ferdigstillelse av RV94 og andre viktige saker for en by i rivende utvikling, fastslår Bjørkli.

Styremedlem i Hammerfest Næringsforening Petter Bjørkli er glad for å kunne inviterer medlemmer og andre til politisk debatt. Foto: Reklamehuset Nord
Styremedlem i Hammerfest Næringsforening Petter Bjørkli er glad for å kunne inviterer medlemmer og andre til politisk debatt. Foto: Reklamehuset Nord

For de som ikke har mulighet til å møte opp på Fresh vil debatten bli streamet på iFinnmark sine nettsider.

Velkommen til debatt tirsdag 15. august Kl. 19:00 i Storgata 23!

Facebook

Næringspolitisk debatt

Hammerfest Næringsforening

Hjemmeside

Hammerfest Næringsforening

Ifinnmark