Velkommen til Hammerfest og Hammerfestdagan 2017

Ordfører i Hammerfest Alf E. Jakobsen ønsker velkommen til Hammerfestdagan 2017. Foto: Hammerfest Kommune
Ordfører i Hammerfest Alf E. Jakobsen ønsker i dette innlegget velkommen til Hammerfestdagan 2017. Foto: Hammerfest Kommune

Da er det igjen Hammerfestdagan en uke til ende.  Årets program er spekket med utrolig mange og spennende arrangement rund om i hele kommunen. Hammerfest Næringsforening, ulike næringsaktører og ikke minst frivillige organisasjoner har sammen og i samarbeid med kommunen satt sammen et program som favner vidt.

Noe for enhver smak

Festivalteltet på Rådhusplassen er base for mange av arrangementene, men dere vil se av programmet for uka at noe for enhver smak for ulike aldersgrupper. Programmet spenner fra Seiland Barnefestival, dukkevogn- og karnevalsopptog, Jentespranget, guidet tur i fjellet, kåserier, konserter og andre kulturarrangementet for å nevne noe av det som skal skje i løpet av uka.

Det som gleder meg mest er å se så mange tidligere utflytta Hammerfestinger som år etter år kommer til «hjembyen» på besøk.  Det mimres og det knyttes nye vennskap mellom dagens innbyggere og de som flyttet ut for mange år siden. Mange benytter dagene til å ha klassetreff i ulike varianter.

Imponert av lokalt engasjement

Selv om vi nå er inne i en byggeperiode der Rådhusplassen gjøres om til torv som skal brukes av befolkningen og ikke lengre til bilparkering, har vi ved manges hjelp kommet så langt av vi kan bruke deler av torvet til festivalområde.  Vi er stort sett ferdig også med Strandpromenaden som er flittig brukt.

Min oppfordring til dere alle er å delta på de ulike aktivitetene.  Jeg er mektig stolt over hva frivillige lag og foreninger og næringslivet gjennom Hammerfest Næringsforening har fått til i fellesskap.

Hilsen ordfører Alf E. Jakobsen.

Ordføreren åpner Hammerfestdagan i Teltet i kveld under Åpningsshowet.

Program for dagene finner du i vår kalender.