Arctic Challenge i Hammerfest

Godt oppmøte på Fireside-Gathering på Bakteppet. Foto: Marius B. Staveli/ Rino Engdal
Godt oppmøte på Fireside-Gathering på Bakteppet. Foto: Rino Engdal

Som ett av tre offisielle arrangementer i Norge gikk Arctic Challenge – Hearthstone Un´goro av stabelen i Hammerfest torsdag. Arrangementet var alkoholfritt og 20 spillere og publikum møtte opp på Bakteppet. Med 70 millioner spillere kan man trygt si at spillet fra Blizzard er ganske populært.

Jørgen Aleksander «Xenovia» Arnesen (17) og Ken «keo» Liu (17) går første året på Studiespesialisering på Hammerfest Videregående Skole. Arnesen har spilt Hearthstone i to år og Liu i tre år. De kom over arrangementet på Bakteppet på Facebook.

– Det er veldig sosialt og fint å møte folk, sier guttene som vanligvis spiller Hearthstone i friminuttene på skolen.

Jørgen Aleksander Arnesen og Ken Liu. Foto: Kristiane M. Krystad
Jørgen Aleksander Arnesen og Ken Liu i gang med første spilleomgang. Foto: Kristiane M. Krystad

Hearthstone er en del av Warcraft-serien som også omfatter det kanskje mer kjente spillet World of Warcraft. Hearthstone ble først lansert i 2014. Det er et kortspill i digitalt format som kan spilles som både singleplayer og multiplayer. Spillet foregår via mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. I Norge spiller man på EU-serverne som har 70 millioner spillere. Blizzard Entertainment er et amerikansk selskap og ble etablert i 1991 under navnet Silicon og Synapse. I 1994 skiftet selskapet navn til Blizzard Entertainment. Blizzard har spill som Overwatch, Warcraft, Diablo III: Reaper of Souls og Starcraft II: Heart of the Swarm i sin portfolio.

Populært med E-sport

Denne helgen arrangeres også sluttspillet i Telenorligaen som er Norgesmesterskap i Hearthstone. Premiepotten er på 10. 600 kroner. Elektronisk sport eller E-sport har sin opprinnelse i Asia men har blitt mer og mer populært i Norge de siste årene. Telenorligaen består av spillene League of Legends, Overwatch, Counter Strike, Hearthstone og Rocket League. Totalt er det 450. 000 kroner i rene pengepremier. TV2 hadde også egen liga, Altibox-ligaen, som ble vist på TV2 Sumo og Sportskanalen. Den samlete premiepotten i Altibox-ligaen var på 180. 000 kroner.

Arctic Challenge foregikk i standardformat med to og to spillere, den beste av tre kamper vant og gikk videre til neste runde. Slik fortsatte det til to spillere satt igjen i finalen. Lengden på en kamp varierer, men kan vare fra 10 minutter til 20 – 30 minutter.

Hammerfestlig initiativtaker

Marius «BareMarius» Staveli var initiativtaker til arrangementet i Hammerfest. Staveli forteller at han leste på hjemmesiden til Blizzard at de inviterte spillere til å selv arrangere såkalte Fireside-gatherings i forbindelse med lansering av en ny utvidelse med kortpakken Un´goro. Marius tok kontakt med Patrik «Patriknyb#1649» Nyberg i Polar Bear Computer Club og Lars Aude Arnesen på Jernteppet for å høre om de var interessert, og fikk ja fra begge. Så var det bare å søke til Blizzard, og der var det også ja å få med engang. Arctic Challenge var det første offisielle Blizzard-arrangementet i Norge i år, i ettertid har det kommet to til. Som offisielt arrangement støttet også Blizzard opp med støttepakke med forskjellig stæsj.

– Det var kult å være det første offisielle arrangementet i Norge! Sier Marius. Gøy at det kom forskjellige folk, også noen damer. Vi har vært 16 spillere i kveld og det kåres en vinner tilslutt.

Initiativtaker Marius B. Staveli (i midten) var godt fornøyd med oppmøtet på Arctic Challenge. Foto: Rino Engdal
Initiativtaker Marius B. Staveli (i midten) var godt fornøyd med oppmøtet på Arctic Challenge. Foto: Rino Engdal

Eneste sted med byfølelse

Marius er opprinnelig fra Orkdal og jobber til daglig som journalist i avisa Hammerfestingen. Han har tidligere jobbet for Finnmark Dagblad, og bor for tiden i Hammerfest for andre gang.

– Det beste med Hammerfest er at det er den eneste byen i Finnmark hvor du får skikkelig byfølelse. Det er et ungt, internasjonalt og høyt utdannet miljø her. Det verste med Hammerfest er nok været. Byen ligger helt uti havgapet med bare Sørøya som buffer, sier Marius.

Staveli ønsker å framsnakke alle som lager små og store arrangementer i byen. Fra sjakklubb til Språkkafé.

Finalen

Mariosa mot Enzo i den spennende finalen. Foto: Rino Engdal
Mariosa mot Enzo i den spennende finalen. Foto: Rino Engdal

Så hvordan gikk det med turneringen? Ken gikk dessverre ut i første runde mot kompisen Jørgen. Jørgen tapte i andre runde.  Semifinalen og finalen ble vist på storskjerm på Bakteppet. I finalen var det «Mariosa» mot «Enzo«. Hvor «Enzo» gikk av med serien etter å ha vunnet to av tre kamper. Bak nicket «Enzo» finner vi sykepleierstudent Andrè Strømstad (21) fra Sandefjord. Premien var et gavekort samt et par Virtual Reality-briller.

– Dette var et kjempeflott arrangement! Gøy å vinne, sier Strømstad som har spilt Hearthstone i flere år.

Det var ingen tvil om at de oppmøtte var fornøyd med Arctic Challenge og beskjeden var klar – Gjør dette flere ganger!

Vinner av Arctic Challenge André "Enzo" Strømstad. Foto: Rino Engdal
Vinner av Arctic Challenge Andrè «Enzo» Strømstad. Foto: Rino Engdal

Kilder: Gamer.no, Gamermag.no, TV2, Wikipedia